spot_img
spot_img

TE ÎNVĂȚ SĂ FII SĂNĂTOS

spot_img

Statisticile arată că România ocupă locul doi în Europa la obezitate infantilă, iar specialiştii avertizează că peste 11% din populaţia ţării este afectată de diabet.

Principalele două cauze sunt lipsa de educaţie nutritivă şi lipsa exercițiului fizic regulat. Conform statisticilor uniunii Europene, România se află pe locul I la incidența deformațiilor de aliniament al coloanei vertebrale (scolioze) în rândul copiilor.

Având în vedere aceste statistici îngrijorătoare, Primăria Municipiului Câmpia Turzii, prin Centrul de zi ,,Clement”, în colaborare cu Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” organizează o serie de prezentări cu caracter informativ și preventiv adresate elevilor și cadrelor didactice din școlile municipiului.

Medicul, Mădălina Cârjau, diabetolog în cadrul Spitalului Municipal va oferi informații utile elevilor cu privire la modalitățile de prevenire a obezității infantile și a diabetului zaharat.

De asemenea domnul Anca Sebastian, fiziokinetoterapeut, coordonator al Centrului de Zi “Clement” va oferi informații și demonstrații practice elevilor cu privire la metode eficiente de prevenire a apariției deformațiilor coloanei vertebrale (cifoze, scolioze, lordoze), precum și despre importanța activității fizice și a mișcării.

Astfel că în data de 15 noiembrie în intervalul orar 11:00 – 13:00, elevi din cadrul Liceului Teoretic „Pavel Dan” vor fi implicați în acest proiect prin intermediul informațiilor pe care le vor afla.

Vineri, 16 noiembrie cu începere de la ora 11:00, elevi ai Colegiului Tehnic „Victor Ungurean” vor participa la acest proiect.

Evenimentul se va desfășura în cadrul programului „Școala Altfel” și va cuprinde toate unitățile de învățământ din municipiul Câmpia Turzii.

Direcția Relații cu Comunitatea

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Beard brothers a achizitionat prima ambulanta de tip C pentru SMURD CLUJ

Am cumpărat si livrat ambulanța (prima)!!! Oameni frumoși, azi, avem...

Accident CUMPLIT langa Cluj

Cluj - microbuz transport persoane răsturnat in afara părții...

La Turda se primesc cereri pentru ajutoarele de incalzire

ANUNŢ    Începand cu data de 24.10.2022, locuitorii municipiului Turda vor...

Potaissa PIERDE prima manșă a turului preliminar EHF League

Într-un meci contând pentru primul tur preliminar al EHF...
spot_img
spot_imgspot_img

Festivalul Pestelui 2021 va fi organizat pe strada Aurel Vlaicu!

Strategia infailibila, pe termen scurt, mediu si lung, a celui mai apreciat primar din istoria Campiei Turzii, este cu adevarat impresionanta! Prin lucrarile de ......

Spitalul de Urgenta Cluj face angajari

📢 Organizăm 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐨𝐜𝐮𝐩𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚̆ 𝐧𝐞𝐝𝐞𝐭𝐞𝐫𝐦𝐢𝐧𝐚𝐭𝐚̆ a următoarelor posturi de 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐓𝐄𝐒𝐀, 𝐚𝐮𝐱𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫 𝐬̦𝐢 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢: ✅ 𝐬̦𝐞𝐟 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐮 𝐠𝐫𝐚𝐝 𝐈𝐈 𝐞𝐜𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐬𝐭 𝐥𝐚 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐮𝐥...

Cristian Matei – ganduri la final de an

Se încheie încă un an plin de provocări, un an în care s-a muncit mult, iar rezultatele sunt pozitive. Doresc să mulțumesc tuturor celor...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: