26.4 C
Turda
Tuesday, August 16, 2022
spot_img
HomeȘtiri Câmpia TurziiTÂRGUL MESERIILOR la Colegiul Tehnic ,,Victor Ungureanu”, aprilie 2019- Câmpia Turzii

TÂRGUL MESERIILOR la Colegiul Tehnic ,,Victor Ungureanu”, aprilie 2019- Câmpia Turzii

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Târgul Meseriilor este un eveniment organizat anual, aflat la cea de-a șasea ediţie, care promovează învățământul profesional și tehnic din Câmpia Turzii și încurajează descoperirea practică a diverselor specializări și meserii. 


Evenimentul s-a adresat elevilor claselor a VIII-a din municipiu şi împrejurimi, desfășurat în Sala de festivităţi a Colegiului Tehnic ,,Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii, sub sloganul: ,,Competitivitate –Tehnică – Vocație – Unitate – un drum bine ales!,,


După frumosul cuvânt de bun venit adresat invitaților de către dna. Director Paula Ioana Bozdog, dl. Primar Dorin Nicolae Lojigan a reamintit tuturor că se numără printre absolvenții Colegiului Tehnic ,,Victor Ungureanu” și i-a îndemnat pe elevii claselor a VIII-a să urmeze cursurile acestei instituții de învățământ, deoarece au posibilitatea de a deveni buni profesioniști în domeniile cerute de piața muncii. Parcul industrial al municipiului Câmpia Turzii, aflat în plina dezvoltare, reprezintă un cadru prielnic pentru viitorii absolvenți de a-și exercita profesiile.


Istoricul şcolii- existenţa celor 95 de ani de învăţământ profesional şi tehnic la CTVU, precum şi oferta educaţională pentru anul şcolar 2019-2020, au fost prezentate de către dna. Director adjunct Monica Cherecheş, iar proiectele educative de succes ale școlii de către dna prof. Cristina Șopterean. De asemenea, au fost premiaţi elevii şcolilor gimnaziale pentru rezultatele obţinute la concursul ,,Eu şi ceilalţi europeni”.


Pentru a putea deveni un bun economist, electrician, mecanic sau confecționer produse textile cu vocaţie, trebuie să ştii ce presupun aceste meserii în secolul XXI și care este farmecul lor, fapt pentru care oaspeții au fost invitați să le descopere tainele la atelierele de lucru pe specializări, în cadrul standurilor special amenajate în sala de festivități.


După frumoasa paradă de modă prezentată de către elevele claselor din domeniul industriei textile, coordonate de către dna. prof. Ala Dabija, cei peste 300 de oaspeţi au urmat un traseu didactic prin atelierele şcoală, sala de sport, laboratoarele de specialitate, cele două amfiteatre, cabinetele de informatică, expoziția tehnică permanentă ,,Povestea celor 95 de ani la CTVU” şi paraclisul ,,Sf. Victor”.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: