fbpx
HomeȘtiri din TurdaT9/USR Turda AU PUS GÂND RĂU handbalului turdean
spot_img
spot_img

T9/USR Turda AU PUS GÂND RĂU handbalului turdean

- Publicitate -
spot_img

Deși ar trebui să se alăture mulțimii de turdeni care-i felicită pe handbaliști pentru o nouă accedere în fazele eliminatorii ale cupelor europene, T9/USR a pus gând rău handbalului de perfromanță local.

Prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, T9/USR Turda au atacat handbalul local, considerându-l un lux.

„Haideți să discutăm despre AHC Potaissa Turda.

Vorbim despre handbal de performanță într-un oraș în care pe unele străzi noroiul e până la gleznă, iar primarul ajunge întâmplător în Elveția “cu treburi”, tocmai în ziua meciului.

Un oraș sărac cum este Turda subvenționează un produs de lux pentru a se mândri cu performanța echipei de handbal. Un oraș de 50.000 locuitori cheltuie anual 1 milion euro ca să susțină un club sportiv.
Dăm bani pentru a ne mândri. Comportament tipic tinerilor care trăiesc împreună cu părinții într-un apartament cu doua camere și își cumpără BMW ultimul model pentru a se lăuda cu performanța mașinii.

Vă invit să analizăm împreună situația:

De fiecare dată când aducem vorba de banii publici cu care e finanțat handbalul, apare domnul președinte Sâsâeac și își apără clubul. Împreună cu alți oameni care trăiesc din bani publici, toți ne spun că noi nu iubim performanța și sportul.

Să aruncăm o privire la lista sponsorilor echipei elvețiene ce vine duminică la Turda.
Finanțarea echipei din Berna e asigurată printre alții de un mall, un hotel, doua casino-uri, trei firme de echipament sportiv și încă vreo 20 de firme private. Nici urmă de bani publici, sponsorii sunt firme private care ajută fenomenul sportiv.
La Turda banii sunt dați de Primărie, Salină, Compania de Apă și alte entități care au contracte pe bani publici.

Noi nu suntem împotriva performanței în sport, dar este incorect ca banii publici să fie folosiți pentru performanța unui singur club.
Corect ar fi ca Primăria să investească în infrastructură pentru sport, cum ar fi: piste de biciclete, terenuri de sport pentru elevi sau săli de fitness ce pot fi folosite de orice locuitor al Turzii.

Într-o societate normală, performanța este susținută de investitori privați, iar banii publici sunt folosiți pentru infrastructură.

Noi nu dorim distrugerea echipei de handbal, prin urmare vă oferim și soluția:
Ideal ar fi ca AHC Potaissa Turda să fie sponsorizată de unul din mall-urile din Cluj, de o bancă, de 2-3 firme IT din zonă și de vreo 20-30 firme private. În acest mod, banii municipiului Turda rămân să fie folosiți pentru educație, sănătate și sport la nivelul copiilor.
Asta a fost una din promisiunile primarului Matei la început de mandat: că sponsorii privați se vor înmulți iar contribuția de la Primărie, Salină și Compania de Apă va fi mult diminuată.
Binențeles, Cristi Matei a promis doar ca să fie ales primar, banii publici sunt în continuare direcționați către AHC Potaissa, fără ca un raport detaliat al modului cum sunt cheltuite aceste fonduri să fie dat publicității. Cristi Matei apare ba în Grecia, ba în Elveția, “cu treburi”, exact în ziua meciurilor….

Domnule Sâsâeac,
Puneți-vă echipa de marketing la treabă, nu mai faceți anticameră la ușa primarului să vă dea bani.
Dovediți că sunteți un bun manager.
Căutați sponsori în afara Turzii, aduceți firme mari care sa finanțeze clubul de handbal și opriți scurgerea de bani publici către echipa de handbal. Luați modelul elvețian și implementați-l la Turda. Atunci vă vom felicita din toată inima.
Vă dorim succes în activitate.”, precizează T9.

Ceea ce T9 ignoră este MULTITUDINEA de sponsori privați pe care-i are AHC Potaissa Turda, pe care îi puteți vedea accesând următorul link https://ahcpotaissa.ro/parteneri/

Pe de altă parte, acest club sportiv pe care T9 vrea să-l îngroape pregătește peste 250 de copii și juniori, fiind una dintre marile pepiniere handbalistice ale Transilvaniei.

Ne pare rău, domnilor, nu toți turdenii vor să fie șomeri, tractoriști sau sniperi!

Sunt unii care chiar vor să facă sport de performanță!

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,916FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -
spot_img

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: