22.7 C
Turda
Monday, August 1, 2022
spot_img
HomeOPINIEEditorialT9 - un fel de „Gică - contra” cu deraieri de logică

T9 – un fel de „Gică – contra” cu deraieri de logică

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Uitându-ne pe retorica paginii de socializare a T9, observăm o dorință vădită de denigrare și terfelire a imaginii celui mai prolific primar din istoria Municipiului Turda – Cristian Octavian Matei.

Dacă până mai deunăzi, îl acuzau pe primar că „dă contracte prietenilor și pe criterii de partid”, începând de astăzi au schimbat macazul.

Astfel în ultima lor postare, l-au acuzat pe primarul turdean de faptul că… nu mai dă contracte pe criterii de partid.

Așadar, după ce contractul de decontaminare a sitului poluat istoric de la Poștarât a fost atribuit unei societăți patronate de fostul PDL-ist, Gabriel Silagy, T9 a ieșit cu o postare din care reiese că firma respectivă are … scor de „insolvență” crescut.

Defapt n-au făcut altceva decât să se uite pe unul dintre site-urile care prezintă date economico-fiscale despre societăți comerciale și care fac analize PROPRII despre „riscul de insolvență”.

Spunem asta, deoarece în conformitate cu Legea 99/2016 privind achizițiile publice, toate societățile comerciale care participă la licitații sunt obligate să prezinte Certificate Constatatoare de la Registrul Comerțului, din care să rezulte că nu au datorii la ANAF, că au o stare economică bună și că nu sunt implicate în litigii.

Dar … ce e cu riscul de insolvență? Păi, după cum spuneam, acest „risc” este calculat de site-uri precum Listafirme.ro, termene.ro și așa mai departe, în regie proprie. Astfel că nu au nicio legătură cu situația reală, solvabilă, fiscală a unei societăți comerciale.

Rezultă, prin deducție logică, că T9 n-are altceva mai bun de făcut decât, alături de Sesizări Turda (altă pagină de-a lor) să terfelească imaginea primarului – lucru greu de făcut în condițiile în care Municipiul Turda a depus cele mai multe și mai valoroase solicitări de finanțare pentru proiecte europene.

Practic, din 2016 și până astăzi, Cristian Octavian Matei a semnat (fără contractul CAA) contracte de finanțare în valoare de peste 60 de milioane de euro.

Că tot vorbim despre Pasul 2 de la Compania de Apă Arieș, acest contract a adus Turzii peste 120 de milioane de euro.

Dar … e ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune, înșirând cuvinte proaste ce din coadă au să sune, asta ca să parafrazăm un clasic.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: