26 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeStiri AlbaT.I.S.P.O.L. Speed continuă in judetul Alba

T.I.S.P.O.L. Speed continuă in judetul Alba

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Poliţiştii rutieri din Alba continuă acţiunile de combatere a excesului de viteză. Ieri, 3 aprilie, în cadrul acţiunii Speed Marathon, au fost aplicate 115 sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea limitei legale de viteză.

La data de 3 aprilie 2019, poliţiştii din structurile de poliţie rutieră din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au acţionat, pe toată durata zilei, în cadrul acţiunii Speed Marathon, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei legale.

Cu această ocazie, poliţiştii au controlat 165 de autovehicule şi au depistat 115 conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză.

Faţă de un conducător auto, poliţiştii au luat măsura complementară a suspendării permisului de conducere, pentru că a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de kilometri/oră.

Acţiunile ce vizează prevenirea accidentelor rutiere datorate excesului de viteză, vor continua.

Reamintim că în săptămâna 01 – 07 aprilie 2019, se desfăşoară acţiunea T.I.S.P.O.L. Speed 2019. Aceasta are loc, simultan, în toate statele membre ale Uniunii Europene şi are drept scop combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.

Infracțiuni rutiere

La data de 3 aprilie 2019, în jurul orei 16.40, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, în timp ce acţionau pe raza localităţii Băgău, comuna Lopadea Nouă, l-au depistat pe un bărbat de 70 de ani, din municipiul Aiud, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,88 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 3 aprilie 2019, în jurul orei 21.10, poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, în timp ce acţionau pe strada Principală din localitatea Tău, comuna Roșia de Secaș, l-au depistat pe un bărbat de 44 de ani, din comună, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 3 aprilie 2019, în jurul orei 18.50, Poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, în timp ce acţionau pe raza localităţii Draşov, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din Sebeș.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că autorizaţia provizorie de circulaţie a autoturismului era expirată.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: