spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

Surpriză neplăcută pentru Câmpia Turzii – presa clujeană scrie despre Parcul Tetarom V ca despre o poveste electorală

După ce, în urmă cu două săptămâni, în spațiul public apăreau informații despre o alocare bugetară de ordinul milioanelor de euro pentru Parcul Industrial Tetarom V de la Luna, iată că, defapt și de drept, alocarea respectivă este pentru proiectul Tetarom, dar nu pentru cel de la Luna.

„În 2016, preşedintele CJ Cluj Alin Tişe “dădea sarcini colegilor” din instituţie să înceapă proedurile pentru demararea unui nou parc industrial, Tetarom V, în zona Câmpia Turzii-Luna. Se pare că Tetarom V nu a fost nimic altceva decât o poveste electorală având în vedere că în bugetul pe 2018 Consiliul Judeţean va aloca zero lei pentru acest proiect.

Parcul Industrial Tetarom I va primi 3,2 milioane de lei pentru dezvoltare plus plus 590.000 de lei pentru consolidarea terenului afectat de alunecări de teren. Bani de nimic, având în vedere că o expertiză tehnică spune că e nevoie de 12,6 milioane de euro pentru lucrările de consolidare de la Tetarom I. Nu mai este un secret pentru nimeni că noile clădiri din Parcul Industrial Tetarom I, construite din fonduri europene, sunt în pericol din cauza alunecărilor de teren. Lucrările de modernizare trebuiau încheiate încă din iunie anul trecut. S-a dat un nou termen, decembrie 2018, dar se pare că nici acest proiect nu va fi respectat.”, scrie Monitorul de Cluj.

În aceste condiții, se pare că teoria potrivit căreia viziunea de dezvoltare a județului Cluj nu trece de Dealul Feleacului se continuă și în mandatul lui Alin Tișe.

Totodată, din cauza nealocărilor de fonduri pentru parcul industrial de la Luna, acesta nu are nici o șansă să mai fie finalizat până la finele acestui mandat.

spot_img
spot_img
spot_img