fbpx
spot_img
spot_img

Supercom – mărul otrăvit, girat de mai-marii politicii clujene

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

Încă de la intrarea societății Supercom pe piața de salubritate din județul Cluj, n-a existat un singur politician care să vorbească de rău acest subiect.

- Advertisement -
- Advertisement -

Toată lumea a tăcut mâlc, ba chiar – majoritatea liberalilor au primit Supercomul cu „pâine și sare”, vorbind numai de bine.

Cât privește tarifele la salubritate, atât Consiliul Județean Cluj, cât și alte formațiuni politice lăudau tarifele „înjumătățite” pe care Supercom le va practica la nivel de județ Cluj.

Dar … cât de roșu este mărul care ni s-a servit pe tavă prin licitațiile făcute de ADI Eco Metropolitan Cluj?

Păi, în primul rând, conform presei clujene, dacă se respecta legea, Supercom nu avea ce căuta pe lotul Turda – Dej de salubritate.

Potrivit surselor Gazeta de Cluj, compania Supercom condusă de masonul Ilie Ciuclea a început să împarte flyere prin localitățile Clujului în care anunță că va face colectare o dată pe lună, în situația în care scrie, negru pe alb, că frecvența ar trebui să fie de două ori pe lună. Deși au început activitatea de colectare pe loturile Turda și Dej din luna iunie, reprezentanții Supercom facturează la companii volumetric (și nu cântăresc, așa cum era obligatoriu) iar la persoanele fizice încă nu facturează pentru că “nu se înțeleg cu ADI la tarife”. Nu este niciun motiv de neînțelegere, cerința din documentație, dar și în oferta Supercom, era să se cântărească deșeurile și să se factureze cantitatea efectiv colectată.

De asemenea, o altă inadvertență constă în faptul că cei de la această companie de salubritate spun că, o parte din acțiunile de colectare vor avea loc pe timpului nopții. Or, în oferta cu care au câștigat licitația se scrie clar, la pag 144 (clarificare 21) că cei de la Supercom nu lucrează pe timp de noapte.

Mai mult, valoarea contractului a fost calculată greșit de 2 ori: la oferta inițială și când au modificat oferta prin clarificări ulterioare și  au refăcut formularul de ofertă. Totuși, autoritatea contractantă (ADI Ecometropolitan – entitate controlată de CJ Cluj, n.red.) a acceptat oferta celor de la Supercom!” scrie Gazeta de Cluj.

Dar aceasta nu este singura problemă! În ceea ce privește viitorul „tarif înjumătățit” pe care Supercom îl va presta pe lotul Turda – Dej, aceasta n-a fost decât o minciună manipulatorie lansată de Consiliul Județean Cluj.

DA, tariful de colectare și transport a deșeurilor este mai mic decât ce se presta până acum … însă tariful de DEPOZITARE a deșeurilor în Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Pata Rât … ESTE DUBLU FAȚĂ DE CE SE PRESTA PÂNĂ ACUM.

Cu alte cuvinte, din buzunarul cetățenilor vor pleca mai mulți bani pe salubritate, decât plecau în perioada Prival & Compania de Salubritate.

Dar … de unde această „acoperire” pe care mai-marii politicii clujene o oferă societății Supercom?

În mod normal, ADI Ecometropolitan ar fi trebuit să descalifice compania de la licitație, dar au scos-o câștigătoare pe loturile Turda și Dej, iar acum se forțează și câștigarea lotului care cuprinde Cluj-Napoca, Huedin și alte 43 de comune din județ. Succesul Supercom, companie care este controlată acum de Ilie Ciuclea, un fost lăcătuș devenit mason, poate fi tradus și prin apropierea pe care compania a avut-o de afacerile care gravitează în jurul Elenei Udrea.”, dezvăluie aceeași, Gazeta de Cluj.

Despre „Nuți” se știe că are o mare influență în fostul PDL clujean, care acum este „cu arme și bagaje” în PNL, iar anii de afaceri și finanțări date de la Ministerul Dezvoltării, din pixul Lenuței Udrea sunt imposibil de uitat pentru „băieții de la Cluj”.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: