spot_img
spot_imgspot_img
COVID-NEWSSuntem otrăviți cu medicamente inutile, iar autoritățile TAC COMPLICE

Suntem otrăviți cu medicamente inutile, iar autoritățile TAC COMPLICE

În contextul în care tot mai mulți epidemiologi anunță iminența unui al treilea val al pandemiei de COVID-19, tratamentele utilizate în spital pentru combaterea acestei maladii reintră în actualitate.

Încă din luna mai a anului 2020, schema de tratament în combaterea COVID-19 este GREȘITĂ, incluzând medicamente care nu numai că nu combat această boală, dar distrug organismul uman pe alte căi.

Două dintre aceste medicamente sunt combinația Lopanivir/Ritonavir (Kalletra) și Hydroxichlorochină (Plaquenil).

Nici unul dintre aceste două medicamente nu și-au dovedit utilitatea în remedierea simptomelor COVID-19 sau în combaterea coronavirusului vinovat de infecție, însă autoritățile CONTINUĂ SĂ LE UTILIZEZE.

KALETRA – EFECTE SECUNDARE DE COȘMAR

Înainte de a vă prezenta efectele secundare, trebuie menționat că acest medicament este destinat tratamentului SIDA. Atunci când, în urma SIDA, pronosticul unui pacient este că acesta mai are de trăit câteva luni sau câțiva ani, administrarea Kaletra – cu toate efectele secundare – este o alternativă pozitivă. Calculul riscuri/beneficii arată, de exemplu, că e preferabil să mai trăiești 20 de ani ca insulino-dependent în urma efectelor adverse, decât să mori peste un an fără tratament și fără diabet. Deci, per ansamblu, eficiența dovedită a Kaletra în cazul HIV/SIDA justifică pe deplin folosirea acestui medicament în tratamentul acestei afecțiuni.
În același timp, cine citește despre efectele secundare ale administrării Kaletra pentru alte afecțiuni, ar face bine să se așeze jos înainte de lectură. Pentru imparțialitate, am folosit ca sursă prospectul autorizat de Agenția Națională a Medicamentului din SUA („Food and Drug Administration” – click pe link pentru a descărca prospectul). Documentul începe chiar prin a avertiza asupra efectelor secundare și interacțiunilor Kaletra. Alte efecte secundare inventariate de documentul FDA includ:
 Aritmie / modificări vizibile în EKG
 Probleme la ficat, care pot cauza inclusiv decesul; agravarea hepatitei – dacă pacientul suferă de hepatită
 Pancreatită, inclusiv cu cauzarea decesului. Creșterea riscului de a dezvolta pancreatită. Pacienții ar trebui să anunțe medicul dacă au senzație de rău, vomă, sau dureri abdominale după administrarea Kaletra – care pot indica apariția pancreatitei.
 Niveluri ridicate ale colesterolului și trigliceridelor.
 Diabet și hiperglicemie. Unele persoane au dezvoltat diabet, altele care aveau diabet au constatat o înrăutățire a diabetului existent.
 Înrăutățire a situației celor cu hemofilie.

 

MINCIUNA DIN PROTOCOLUL MINISTERULUI

Un prim studiu de referință privind eficiența Kaletra a fost efectuat de un grup de medici din Wuhan sub coordonarea doctorului Bin Cao (la care ne vom referi ca „Studiul Cao”). Acesta a avut ca grup de studiu 199 de pacienți, împărțiți în două categorii – cei care au primit, respectiv cei care nu au primit Kaletra. Studiul pleca de la premisa că în epidemia de Sars-Cov1 (din 2003-2004), folosirea acestui medicament a redus rata deceselor și a suferințelor respiratorii acute. După o lună de tratament concluzia studiului a fost aceea că, în cazul Sars-Cov2, medicamentul nu a redus durata de spitalizare sau șansele de supraviețuire ale pacienților, în schimb a crescut numărul de efecte adverse grave de tip gastro-intestinal.
Studiul acesta a fost publicat în 18 martie 2020 în New England Journal of Medicine.
Cinci zile mai târziu a fost emis primul protocol de tratament pentru Covid-19 în România, sub semnătura secretarului de stat Horațiu Moldovan (care semna pentru ministrul sănătății). În el era recomandată combinația Lopinavir+Ritonavir (denumirea comercială Kaletra) pentru pacienții cu forme ușoare și critice, inclusiv copii, două doze pe zi. Protocolul invoca pentru acest tratament recomandările „studiului Jin et al” – un studiu-fantomă, pe care nu am reușit să îl găsim nicăieri în jurnalele de medicină. Studiul Cao, care avea concluzii negative referitor la Kaletra, nu era invocat.
Protocolul a fost revizuit în mai 2020, tot sub semnătura lui Horațiu Moldovan. De data aceasta era menționat studiul Cao. Deși studiul concluziona clar că nu e niciun beneficiu de pe urma administrării medicamentului, iar reacțiile adverse erau severe, în protocolul ministerului scria exact pe dos: „Cao și colegii au arătat că lopinavir/ritonavir a determinat o regresie mai rapidă a simptomelor și a redus rata de decese.” Textul ministerului mai citează un studiu care din nou concluzionează că efectele secundare severe au fost multe, iar cele pozitive sunt insesizabile. La final, Ministerul Sănătății decretează – contrar tuturor dovezilor – că „Având în vedere datele favorabile existente, acest medicament rămâne încă o alternativă”. Asocierea Lopinavir/Ritonavir (Kaletra) rămâne în schema de tratament, cu două doze pe zi…
Protocolul este revizuit din nou în august. Din nou, sunt citate mincinos concluziile studiului Cao. Sunt introduse alte antivirale, unul dintre el lăudat că ar fi mai eficient în asociere cu Kaletra, deci medicamentul lopinavir/ritonavir (Kaletra) rămâne bine-mersi în schema de tratament, fiind de asemenea indicat să fie folosit ca substitut și pentru Remdesivir, în cazul în care acesta nu era disponibil. Nota bene – Între timp, se mai petrecuseră două evenimente notabile: Un studiu în Marea Britanie pe câteva mii de pacienți – al cărui rezultat fusese că mortalitatea în cadrul grupului lopinavir/ritonavir fusese ușor mai mare decât la grupul care nu primise medicamentul, respectiv decizia anunțată public de OMS – de a suspenda testarea tratamentului cu acest medicament, pentru că rezultatele nu arătaseră niciun beneficiu. Cele două au arătat – în iunie și iulie 2020 – că folosirea acestui medicament are beneficii zero în cazul Covid-19. În august, în ciuda muntelui de dovezi care se adunau împotriva folosirii medicamentului, Ministerul Sănătății dădea în continuare ordin medicilor români să îl prescrie, și îi mințea că are efecte pozitive.
În octombrie, în sfârșit, câțiva medici români au cerut public întreruperea tratamentului cu Kaletra și Remdesivir – dovedite ca fiind ineficiente.
Abia în 3 decembrie, Ministerul Sănătății se pronunță prima oară împotriva utilizării Kaletra și scoate medicamentul din schema oficială de tratament. Dar nu îl interzice, ci permite utilizarea lui ca alternativă, descriind niște circumstanțe abstracte și subiective în care medicii dornici să dea Kaletra o pot face liniștiți, în continuare.
Noul protocol e de un absurd demn de o piesă a lui Ionesco – Se citează exact aceleași minciuni, se laudă medicamentul, atât în administrare solo, cât și cu alte medicamente. Totul este copiat la virgulă din protocoalele anterioare. Însă, la final, pornind de la aceleași premise și pe baza acelorași studii și laude, ministerul decide, hodoronc-tronc, că medicamentul „are un profil de siguranță redus și nu mai poate fi recomandat”. Ca toate protocoalele anterioare, și acesta este asumat de Horațiu Moldovan, în numele ministrului sănătății.”, scrie dezvăluiri.ro

 

De cealaltă parte, Hydroxichlorochina este un tratament extrem de periculos, utilizat pentru combaterea malariei.

Dintre efectele secundare ale Plaquenil, e bine să amintim:

„Reacții adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)
– dureri de stomac, greață, vărsături.
– pierderea poftei de mâncare (anorexie), diaree.
– dureri de cap, amețeli.
– erupții pe piele, mâncărimi.
– labilitate emoțională.
Reacții adverse mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)
– schimbarea culorii pielii sau a mucoasei nasului sau gurii.
– căderea părului, decolorarea părului.
– psoriazis (pete roșii cu scuame pe piele, care apar, în general, la nivelul genunchilor, coatelor și pe
pielea capului).
– zgomote în urechi (tinitus), probleme de echilibru (vertij).
– senzație de nervozitate, probleme mintale (cum sunt iluzii, halucinații sau schimbări ale dispoziției).
– slăbirea mușchiului inimii (cardiomiopatie), care duce la dificultate în respirație, tuse, creșterea tensiunii
arteriale, edeme, creșterea ritmului bătăilor inimii, cantitate scăzută a urinei și, în unele cazuri, la deces
(vezi pct. 2, Atenționări și precauții).
– în cazul utilizării prelungite, pot apărea tulburări ale ritmului inimii (bloc de ramură, bloc
atrio-ventricular) sau creșterea dimensiunilor mușchiului inimii (hipertrofie ventriculară bilaterală).
Reacții cu frecvență necunoscută (frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile)
– dacă faceți infecții mai ușor decât în mod obișnuit. Aceasta poate fi cauzată de o afecțiune a sângelui
numită „leucopenie”.
– convulsii.
– pierderea auzului.
– agravarea simptomelor unei boli numite „porfirie”, care pot include dureri de stomac, stare de rău,
convulsii, bășici, mâncărimi.
– tulburări extrapiramidale, cum sunt distonie (mișcări pe care nu le puteți controla), dischinezie
(încetinirea mișcărilor), tremurături (vezi pct. 2, Atenționări și precauții).”, se arată pe prospectul medicamentului Plaquenil, publicat de Agenția Națională a Medicamentului.

 

ÎNCĂ DIN OCTOMBRIE 2020, REFLEQTMEDIA L-A CONTACTAT PE RAED ARAFAT CU PRIVIRE LA PLAQUENIL ȘI KALLETRA.

În 14 octombrie l-am contactat pe Raed Arafat, și i-am trimis următorul mesaj:

Dacă în alte cauze și dăți, șeful DSU ne-a răspuns cu promptitudine chiar, de această dată nu am primit nici un răspuns.

Citiți adevăratele motive pentru care Kaletra și Plaquenil ÎNCĂ se află în schema națională de tratament aici

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

In atentia Politiei! O noua afacere cu permise infloreste

Pe retelele de socializare a aparut o "postare", realizata...

Mediul medical confirmă: COVID19 – BOALĂ COMUNĂ!

Deși testele pozitive cu SARS-CoV-2 au început să se...

De pe „goană”, interlopul Ovidiu Rusu speră la achitare

Deși, în urmă cu patru luni, a fost condamnat...

VIOL la Untold – organizatorii au știut de faptă

Înainte de festival, atât Poliția, cât și Prefectura și...

El este tanarul turdean care a vrut sa-si omoare tatal cu toporul!

Noi detalii ies la iveala despre cazul socant care...

De ce nu se repară podurile de la Tritenii de Jos? Am aflat noi!

În luna iunie a acestui an, o furtună puternică...

EXCLUSIV: Grâul genetic ucrainean

În urmă cu trei săptămâni, în timpul unei discuții...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: