spot_img
spot_img

Succes al deputatului PSD Cluj, Patriciu Achimaș Cadariu! Președintele, Iohannis, a promulgat planul național de combatere a cancerului

spot_img

În urmă cu câteva zile, președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat Planul Național de Combatere a Cancerului.

Profesorul și deputatul clujean Patriciu Achimaș Cadariu este unul dintre inițiatorii Planului. Acesta a declarat într-o emisiune la BuzzNews.ro că normele de aplicare a Legii privind Planul Național de Combatere a Cancerului vor trebui elaborate de Ministerul Sănătății în 180 de zile. Camera Deputaților a adoptat această lege miercuri, 19 octombrie 2022 iar săptămâna aceasta ar trebui promulgată.

Printre obiectivele Planului Național de Combatere a Cancerului se numără:

Crearea unui fond de inovație în sănătate. Acest fond este veriga lipsă a sistemului de compensare din România. Fondul poate oferi pacienților acces la cele mai noi terapii, pentru afecțiuni fără alternativă terapeutică modernă și eficientă, după ce acestea au primit aprobarea de la Agenția Europeană a Medicamentului și până la includerea în rambursare prin actualizarea Hotărârii de Guvern nr. 720/2008. În alte țări europene precum Austria, Belgia, Franța, Germania, Italia Spania, Ungaria se oferă deja o șansă pacienților să obțină acces timpuriu la medicamentele inovatoare aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului, înainte ca aceste produse să obțină decizia locală de evaluare pentru introducerea în sistemul de rambursare.

Standardizarea acordării consilierii specifice pacientului oncologic atât din punct de vedere al unui plan general de alimentație cât și din punct de vedere psihologic.

Standardizarea unui plan de informare și consiliere a aparținățorilor în vederea destigmatizării bolii și a reintegrării mai facile a pacienților în activitățile zilnice obișnuite.

 Crearea unei Strategii Naționale de Prevenție a NCDs și neutralizarea pseudo-științei din social media care a devenit o reală problemă de Sănătate Publică.  Dezvoltarea regională a principiilor de implementare a Strategiei de Prevenție și Educație a pacienților și alfabetizarea în domeniul sănătății a comunităților.

 Dezvoltarea de soluții concrete care ar putea îmbunătăți interacțiunea între centrele sistemului național de sănătate, inclusiv posibilele lor facilități de conectare în rețea.  Integrarea centrelor naționale de cancer în rețelele europene.

 Cuantificarea exactă a celor mai frecvenți factori de risc și favorizanți asociați cu apariția cancerelor.  Redactarea unui plan de informare asupra efectelor acestora.

Anual, în România, sunt tratați peste 137.000 de pacienți oncologici. Tot anual, 60.000 de pacienți oncologici ÎȘI PIERD VIAȚA.

Cele mai „letale” forme de cancer sunt cel pulmonar, cel de colon, cel de col uterin și cel de sân.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Bebelușii ar putea primi alocație DIN PRIMA ZI

Tu cât ai așteptat până ai primit alocația copilului...

De ce e bine să bei apă cu ghimbir in fiecare zi

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii, însă el aduce...

Nutriționistul explică de ce brânza îngrașă mai mult decât carnea de porc

Share Nutriționiștii consideră că cine vrea să slăbească ar trebui...

Raed Arafat, decorat cu „Steaua României” în grad de cavaler

Pentru felul în care coordonează activitatea Departamentului pentru Situații...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Percheziții la Târgu Mureș – s-a comis delapidare

2 persoane au fost reţinute de poliţiştii de investigare...

Consiliul Local Turda convocat într-o nouă extraordinară online

PROIECTUL ORDINII DE ZI AL  ŞEDINŢEI  EXTRAORDINARE (online) CU CONVOCARE...

Măsuri de combatere a efectelor caniculei, la Câmpia Turzii 

Facem tot posibilul pentru a reduce efectele caniculei   Autoutilitara Companiei...

Cel mai bun catering din Câmpia Turzii

Viața are suișurile și coborâșurile sale, cu momente vesele...

Campionul național, Iosif Băndulă, și-a primit premiul din partea administrației!

La 3 săptămâni de la victoria obținută în Campionatul...
spot_img
spot_imgspot_img

Cristian Matei: „Continuăm investițiile în sănătate”

Mâine, de la ora 10:00, va avea loc inaugurarea lucrărilor de reabilitare ale secției de Dermatologie din Spitalul Municipal Turda. În acest context, edilul turdean,...

Călin Fărgaciu, primarul comunei Săndulești: „Anul 2017 a fost unul în care am fost nevoiți să lucrăm la echilibrarea bugetului”

La început de an nou, echipa RefleqtMedia s-a deplasat la Săndulești, lângă Turda, pentru a purta o discuție cu edilul comunei, Călin Fărgaciu. Așa cum...

Primăria Luna: Anunț, în atenția beneficiarilor de servicii sociale

Primăria Comunei Luna a dat publicității un anunț care vizează cetățenii beneficiari de servicii sociale. Anunțul poate fi consultat mai jos:  
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: