Subprefectul ia atitudine: OPRITI HAOSUL!

spot_imgspot_img

Subprefectul judetului Cluj, Razvan Iulian Ciortea, a tras astazi un semnal de alarma cu privire la lucrarile edilitare din Turda.

OPRIȚI HAOSUL DIN TURDA!

⚠️2023 este un an încărcat, pentru administrația locală din Turda. Este anul în care trebuie finalizate mai multe proiecte. Unele dintre ele pot afecta, prin modul de derulare al lucrărilor, viața de zi cu zi a turdenilor.


⚠️Pe turdeni nu-i interesează cum se lucrează sau dacă se lucrează în zona parcului de la Mormântul lui Mihai Viteazu sau la Castrul Roman. Dar îi interesează cum se vor derula și care este modul de organizare al lucrărilor de asfaltare de pe străzile Clujului, Avram Iancu, Barițiu, Ștefan cel Mare, Calea Victoriei, care trebuie finalizate în acest an.


❗️Banii europeni există, însă capacitatea de organizare și de absorbție a acestor fonduri este una îndoielnică, existând și riscul să-i pierdem.


👉Sunt inginer de meserie, adică un om practic, așa că sunt surprins de faptul de în acest moment nu există nicio informație privind modul de organizare al acestor lucrări, care cu siguranță vor afecta și cetățenii. Și cred că trebuie făcute eforturi pentru ca aceste informații și organizarea din teren să fie comunicată public, pentru că așa este normal.

❗️Nu este normal să închizi un drum, ”nu se știe până când”, sau să demolezi niște garaje fără să faci imediat parcările promise în locul lor sau să produci tot felul de efecte colaterale, care afectează cetățenii dar și unele afaceri locale (exemplul zonei centrale este elocvent în acest sens). Nu este normal ca la început de an să-i pui pe turdeni să-ți plătească parcările de reședință, mai ales că a fost vorba despre o majorare semnificativă a tarifului, pentru ca apoi să le transmiți că trebuie să elibereze locurile de parcare, pentru că urmează lucrări. Pentru că, mă repet: dacă este o organizare bună, astfel de anormalități puteau fo evitate cu ușurință.


❗️De aceea, rog public administrația locală să prezinte un calendar de acest gen, pentru acest an, în urma discuțiilor purtate cu firmele implicate în lucrări, apoi să-l transmită public cât mai repede posibil. Pentru că așa trebuie organizate lucrările, iar cetățenii au tot dreptul să fie informați!


❗️👉Dacă nu există o capacitate managerială în acest sens, mă ofer voluntar să-i ajut pe cei care ar trebui să facă acest lucru! Din respect pentru turdeni!”, a declarat Razvan Ciortea.

spot_img
%d