fbpx
Wednesday, May 31, 2023
spot_img
spot_imgspot_img
HomeȘtiri din zonăTritenii de JosSTUDIU: Valer Sașa - FAVORIT

STUDIU: Valer Sașa – FAVORIT

spot_img

PSD Cluj este, în acest moment, în fața unei mari dileme, dacă vine vorba despre viitorul candidat la primăria comunei Tritenii de Jos, pentru alegerile din 2024.

Pe de o parte, îl au pe primarul în funcție, Alexandru Dan IOSIF, care deși este „verde”, ar putea trece oricând la PSD, iar pe de altă parte, îl au pe Valer Sașa, fostul primar al comunei și unul dintre cei mai apreciați politicieni din Triteni.

Ultimul articol publicat de RefleqtMedia, cu referire la Valer Sașa, a evidențiat o realitate greu de contestat – VALER SAȘA ESTE FOARTE APRECIAT, la Tritenii de Jos.

Astfel, pe rețelele de socializare, sute de cetățeni ai comunei Tritenii de Jos l-au rugat, efectiv, pe Sașa să candideze la funcția de primar.

Nimeni, niciun alt politician din comuna respectivă nu a fost RUGAT de cetățeni să candideze, dar … problema este: poate, Sașa, să candideze?

Potrivit legii „Fără penali în funcții publice”, promulgată de Iohannis și contestată la CCR, persoanele care au primit PEDEPSE privative de libertate nu pot să candideze pentru funcții publice decât DUPĂ REABILITARE.

pedepsele privative de libertate, pedeapsa privativă de libertate se prezintă sub două forme de pedepse principale:

Conform art. 63 C. pen., pedeapsa închisorii mai poate fi aplicată în cazul condamnatului la pedeapsa amenzii care, cu rea-credinţă, se sustrage de la executarea amenzii, când instanţa poate înlocui această pedeapsă pecuniară cu pedeapsa închisorii corespunzătoare numărului zilelor-amendă neexecutate. Dacă amenda neexecutată a însoţit pedeapsa închisorii, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare, care se adaugă la pedeapsa închisorii, pedeapsa astfel rezultată fiind considerată o singură pedeapsă.


Detalii: https://legeaz.net/dictionar-juridic/pedepse-privative-libertate

Astfel, potrivit legii, Sașa nu ar avea voie să candideze, decât după 2026, DAR … dacă sesizarea către Curtea Constituțională a României se va transforma într-o clauză de neconstituționalitate, atunci legea „Fără penali în funcții publice” PICĂ.

Totul este, momentan, în coadă de pește, mai puțin un singur lucru: Valer Sașa este RUGAT de cetățeni să candideze … lucru mare! 

spot_img
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img
RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img
spot_img

Most Popular

%d bloggers like this: