spot_img
spot_img

Studiu TULBURĂTOR: 68% dintre români vor să-și îndoape copiii cu antibiotice!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Rezultatele acestui studiu au fost făcute publice de către cel mai cunoscut și apreciat medic pediatru din România, doctorul Mihai Craiu.

Acesta a declarat că, deși în majoritatea cazurilor, copiii fac febră din cauza infecțiilor VIRALE, care nu sunt ameliorate de tratamentul cu antibiotic, ROMÂNII INSISTĂ SĂ-ȘI ÎNDOAPE COPIII CU ANTIBIOTICE, lucru fatal pentru sistemul imunitar al micuților.

„Mult înainte de pandemie prezentam la Congresul de Pediatrie Socială de la Cluj un studiu, efectuat în Compartimentul de Primiri Urgențe al INSMC, privind febra la copil și percepția părinților despre febră.
Foarte interesante răspunsurile părinților la acel moment…


Cam un sfert din părinții copiilor ce au venit la CPU pentru evaluarea febrei au primit un chestionar, după efectuarea triajului dar înainte de consultul medical propriu-zis.
Sunt curios cum ar arăta rezultatele dacă am repeta acum studiul?!


Cert este că două treimi (67.82%) din repondenți doreau să primească o rețetă pentru un antibiotic.
Febra la copil produce ingrijorare. Asta este normal. Dar antibioticul nu este mereu soluția.
În majoritatea cazurilor de boli febrile, la copilul cu vârstă mai mare de 3 luni, este “de vină” un virus – https://www.insider.com/guides/parenting/fever-in-children


Iar în bolile virale tratamentul cu antibiotice nu ajută deloc. Ba din contră… Ar putea produce probleme majore pe termen lung, cea mai îngrijorătoare fiind colonizarea cu germeni multirezistenți la antibiotice.
Circa 700.000 persoane mor anual din cauza infecțiilor cu germeni multirezistenți. Rezistența bacteriilor la antibiotice (AMR – Antimicrobial Resistance) este o problemă majoră de sănătate publică, fiind discutată la recenta întrunire a G7 de la Berlin – https://www.downtoearth.org.in/…/tackling-antimicrobial…
Dacă nu ne schimbăm perspectiva asupra utilizării antibioticelor și continuăm să le folosim fără motiv, în afara recomandărilor din Protocoalele și Ghidurile de Practică, vom crește până în 2050 la un număr de 10 milioane de astfel de decese/an, prin infecții cu germeni “speciali”.


Iar sumele cheltuite se vor ridica la o cifră uriașă – în jur de 4% din produsul intern brut, la nivel global.
Inainte de a solicita imperios o rețetă cu antibiotic, înainte de a accepta fără explicații o prescripție cu antibiotic, discutați cu medicul dvs. Despre opțiuni și alternative.
Un copil mic, febril, trebuie consultat. Iar dacă nu are semne generale de pericol (convulsii, somnolență marcată/comă, deshidratare, vărsături foarte frecvente și respirație extrem de dificilă) și nu are un deficit imun cunoscut, probabil nu are nevoie de o prescripție cu un antibiotic.
Cred că este cazul să schimbăm ceva acum, cât mai este posibil ”, a declarat medicul.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

SCBI derulează examene pentru personalul angajat în perioada pandemiei

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, organizează examene în vederea ocupării...

Studiu Eurostat: bărbații din România trăiesc mai puțin și se îmbolnăvesc mai repede decât femeile

În această săptămână, Eurostat - instrumentul de statistică al Uniunii Europene - a publicat un studiu privind numărul...

Îi fain la Cluj – prețurile cresc, salariile scad, sărăcia rămâne constantă

Pe fondul inflației crescânde pe care o trăim, la nivel național, prețurile de la Cluj au început să...

Toți cei 4 bărbați infectați cu variola maimuței sunt homosexuali!

Până acum, 4 bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 36 de ani din România au fost infectați...
spot_img

Turdean descoperit cu plăcuțe și documente FALSE la autoturism

La data de 24 aprilie a.c., în jurul orei  07:30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Turda au efectuat un semnal de oprire unui...
%d bloggers like this: