fbpx
spot_img
HomeANALIZĂStudiu: Purtarea măștilor ar reduce, cu peste 13.000, numărul zilnic de îmbolnăviri...

Studiu: Purtarea măștilor ar reduce, cu peste 13.000, numărul zilnic de îmbolnăviri cu Covid-19 în România

- Advertisement -

Healthdata.org este un site care realizează estimări privind evoluția cazurilor de Covid-19 din România, dar și din alte țări de pe mapamond.

Conform estimărilor realizate de Healthdata.org, în data de 13 noiembrie se va atinge vârful absolut al pandemiei de Covid-19 din România, cu un număr de peste 32.000 de cazuri înregistrate într-o singură zi … din care, cel mai probabil, vor fi identificate prin teste, aproximativ 9.000-10.000 de cazuri.

TOTUȘI, dacă majoritatea cetățenilor ar purta mască de protecție, atât peste gură, cât și peste nas, infecțiile zilnice cu Covid-19 s-ar reduce CONSIDERABIL.

Astfel, în 13 noiembrie, conform estimărilor, dacă am purta mască, cu toții, am avea nu 32.000 de infectări, ci doar 18.800, dintre care doar 3000-4000 ar fi identificate prin testări.

De asemenea, purtarea măștilor va reduce la jumătate numărul deceselor înregistrate zilnic. Astfel, vârful deceselor Covid-19 din România va fi înregistrat, conform estimărilor, în data de 2 decembrie. Fără măști, am putea înregistra peste 220 de decese Covid-19 zilnice, iar cu măști, numărul maxim de decese înregistrate într-o zi, în „vârf” ar fi de 130.

Notă: Vorbim, desigur, despre măști medicale – nu măști artizanale, de pânză.

sursa: https://covid19.healthdata.org/romania?view=infections-testing&tab=trend&test=infections

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

IPJ Cluj: „Scaunele pentru bebeluși salvează vieți!”

0
Ca urmare a unui accident rutier extrem de grav, petrecut ieri, în județul Cluj, Inspectoratul de Poliție Județean a remis un scurt, dar cuprinzător,...

Comentarii

%d bloggers like this: