18.9 C
Turda
Thursday, July 28, 2022
spot_img
HomeANALIZĂStudiu - imunitatea Covid-19 durează MINIM 6 luni!

Studiu – imunitatea Covid-19 durează MINIM 6 luni!

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Cercetătorii de la Universitatea Rockefeller din New York au descoperit că sistemul imunitar nu numai că și-a amintit de virus, dar a îmbunătățit calitatea anticorpilor după ce a trecut printr-o primă infectare, permițând organismului să declanșeze un atac rapid și puternic, dacă virusul invadează organismul a doua oară.

„Aceasta este o veste foarte bună”, a spus Michel Nussenzweig, șeful secției de imunologie moleculară de la Rockerfeller și autorul principal al studiului. Se asteaptă ca oamenii să poată produce un răspuns rapid și să reziste infectării, în majoritatea cazurilor.

Nu este clar cât timp ar putea dura memoria sistemului imunitar, dar Nussenzweig a spus că s-ar putea întinde chiar pe câțiva ani de zile. Descoperirea poate explica de ce reinfectările descoperite până acum sunt destul de rare.

Atunci când oamenii sunt infectați cu SARS-Cov-2, sistemul imunitar lansează un atac in mai multe direcții. O formă de protecție sunt celulele T, care caută și distrug celulele infectate și astfel împiedică răspândirea virusului. Un al doilea front se referă la celulele B, care eliberează anticorpi în sânge. Anticorpii se atașează de virus și îl împiedică să invadeze celulele.

Odată ce infecția s-a încheiat, apărarea imunitară se retrage, dar sistemul imunitar memorează virusul prin stocarea a ceea ce numim « celule T de memorie » și celule « B de memorie ». Dacă virusul revine, acestea sunt activate imediat.

sursa: smartradio.ro/vesti-bune-americanii-demonstreaza-ca-imunitatea-la-covid-19-poate-dura-cel-putin-sase-luni/?fbclid=IwAR3CgxghbTVQ0r0NQZw-l5BNjBf5YKfoeZdCkyWVq8Edz9jhnnu5zV4nX8E

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: