La Câmpia Turzii va fi produs un tip unicat de pâine, care va avea în compoziție făină din semințe de urzici.
Rebeka Zsuzsa Tasnadi, studentă în anul 4 la USAMV Cluj-Napoca, a declarat, marţi, că pâinea cu făină din seminţe de urzici este un produs îmbogăţit cu aminoacizi graşi esenţiali, care înseamnă o valoare nutritivă ridicată, menționează Mediafax.
„Pe piaţă este în prezent o cerinţă foarte mare pentru produsele funcţionale, cu o valoare nutritivă ridicată. Pâinea cu făină din seminţe de urzici este un astfel de produs îmbogăţit cu aminoacizi graşi esenţiali, care face parte dintr-un proiect de cercetare, o invenţie care va fi pezentată în cadrul Târgului Pro Invent programat la Cluj-Napoca. Reţeta conţine făină de grâu şi drojdie, la fel ca o pâine normală, numai că are în plus făină obţinută din seminţe de urzici, în procent de 3, 6 şi 9%. Scopul proiectului a fost de a aduce un plus valoare prin fortifierea produselor de panificaţie, pentru ridicarea valorii nutritive, care are un impact pozitiv asupra consumatorului”, a spus Tasnadi, citată de sursa menționată.
Nu se știe când va demara producția acestui tip de pâine.