spot_img
spot_img

STRĂINI DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL ALBA

spot_img

Poliţiştii de imigrări din Alba, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat 2 cetățeni străini din Republica Moldova care nu aveau drept de ședere pe teritoriul României. Aceștia au fost obligați, prin decizii de returnare, să părăsească teritoriul României și, totodată, în cazul unuia dintre ei, a fost dispusă măsura interdicției de a intra în țară pe o perioadă de un an de zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Alba au desfăşurat, la data de 21 august a.c., o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat, în municipiul Aiud, un bărbat de 44 de ani și o femeie de 36 de ani, ambii din Republica Moldova, care nu aveau drept de ședere pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că străinii au intrat legal în România, însă, la expirarea perioadei de ședere, nu au părăsit țara și nu au efectuat demersuri pentru reglementarea dreptului de ședere.

Ca urmare a celor constatate, pe numele străinilor au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15 zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.
Totodată, în cazul femeii a fost dispusă măsura interdicției de a intra în România pe o perioadă de un an de zile.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul acestora faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Alba, din Alba Iulia, stradaIon I.C. Brătianu, nr.1B, la telefon 0258 810 683, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI ALBA

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Bebelușii ar putea primi alocație DIN PRIMA ZI

Tu cât ai așteptat până ai primit alocația copilului...

De ce e bine să bei apă cu ghimbir in fiecare zi

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii, însă el aduce...

Nutriționistul explică de ce brânza îngrașă mai mult decât carnea de porc

Share Nutriționiștii consideră că cine vrea să slăbească ar trebui...

Raed Arafat, decorat cu „Steaua României” în grad de cavaler

Pentru felul în care coordonează activitatea Departamentului pentru Situații...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Marian Lechințan, răspuns tranșant pentru Avram Gal: „Pleacă ei, plec și eu!”

După ce, în cadrul unui interviu publicat de RefleqtMedia președintele ALDE...

Dorin Lojigan: „Câmpia Turzii este pregătită să-l susțină pe Klaus Iohannis”

După o nouă sesiune de strângere de semnături pentru...

Cod galben si portocaliu de vant in judetul Cluj

ALERT // Intensificări ale vântului, rafale de 60-75 km/h,...
spot_img
spot_imgspot_img

EVALUARE NAȚIONALĂ, ÎN SIGURANȚĂ, ÎN JUDEȚUL MUREȘ

Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a Vlll-a este în plină desfășurare –o perioadă de emoții pentru elevi și cei din jurul lor. În aceste...

Este din Câmpia Turzii și face carieră ca stewardeză – faceți cunoștință cu Alexandra Cristina Enache

Este din Câmpia Turzii, este în primii ani de aviație, iar concepțiile ei despre viață denotă faptul că este fană a legii atracției. Numele ei...

Cui naiba îi mai pasă de ce spune Biserica Ortodoxă Română?

Este o întrebare firească, de altfel, în contextul în care - pentru proferarea propriilor orgolii - capii BOR au exercitat PRESIUNI asupra Guvernului, chiar...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: