spot_img
spot_img

Standul de Sănătate a adus cu sine râsete, voie bună și #ActivitățiEducative de 1 iunie!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Cu ocazia zilei de 1 iunie, Asociația Club Științific a fost prezentă în cadrul Festivalului Verde de la Turda!

Cei care s-au oprit la stand au avut discuții interesante pe tema fast-fashion, consum de substanțe toxice, imunitate, prevenirea sarcinilor la adolescente și au avut ocazia să răsfoiască broșura cu informații și articole pe aceste teme.

Standul de Sănătate a găzduit timp de câteva ore numeroase activități menite să facă trecătorii să se îndrăgostească de propriul corp și de mediul înconjurător. La stand s-au putut observa diverse obiecte ecologice, create din pânză reciclată din diverse articole de îmbrăcăminte, s-a putut face o incursiune în interiorul organismului cu ajutorul unui tricou CURIOSCOPE, a unei tablete speciale și  a manechinului. De asemenea, diverse mistere ale funcționării corpului uman la nivel microscopic au fost elucidate cu ajutorul mulajelor expuse și a unui microscop portabil care a transmis imaginile în timp real, printr-un program special realizat pentru laptop. În acest fel am putut observa detaliile microscopice ale diferitelor structuri investigate, precum pielea.

Totodată, pentru a încuraja publicul să interacționeze într-un mod prietenos cu informații noi, la stand s-au derulat mici concursuri de științe care au vizat cunoașterea unor principii de viață sănătoasă și de protecție a mediului. Cei care au parcurs cu succes probele de concurs, au primit mici recompense și scrisori cu mesaje încurajatoare despre cum să aibă grijă de propria stare de sănătate.

Mulțumim voluntarilor #PrezențiLaDatorie care au primit cu căldură trecătorii și i-au inițiat cu succes în minunata lume a secretelor organismului uman și a vieții sănătoase, precum și tuturor celor care au vizitat Standul de Sănătate cu dorință de cunoaștere! Împreună, putem salva vieți prin educație!

Magia Corpului Uman este un proiect implementat către Asociația Club Științific Turda, în parteneriat cu Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda, Colegiul Tehnic Turda, Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” și Școala Profesională Specială SAMUS Cluj-Napoca.

Clubul Go Science este primul club științific din Turda care a luat ființă din dorința de a crea un mediu interactiv care să vină în întâmpinarea nevoilor elevilor din Turda, care se pot dezvolta armonios prin activități educaționale non-formale, complementare programei școlare, axate pe dobândirea de competențe și contribuind cu bucurie la un mediu educațional sustenabil pentru copii și comunitate.

Proiectul este implementat cu ajutorul finanțării obținute în cadrul programului Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, coordonat de Federația Fundațiile Comunitare din România, finanțat de Lidl și implementat în Turda prin Fundația Comunitară Cluj.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Lucrari in ritm alert, la o gradinita din Turda

🏗 Avansează lucrările de modernizare din cadrul proiectului Reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit Sfânta Maria...

Cristian Matei, mesaj de felicitare pentru elevii de 10 ai Turzii

Turda are elevi de nota #10! 💟   Dragi absolvenți ai claselor a VIII-a, vă felicit pentru rezultatele bune obținute...

El este singurul elev de 10 curat la Evaluarea Națională, din zona Turda-Câmpia Turzii

Șeful de Promoție al Școlii Gimnaziale „Ioan Opriș” din Turda, David Ciutureanu, a reușit să obțină media 10...

Bărbat din Vaslui, arestat preventiv de Judecătoria Turda, după ce a fost arestat de polițiștii din Câmpia Turzii, fiindcă a făcut scandal în autocar,...

E frumoasă România, nu-i așa? Atât de frumoasă încât oameni care locuiesc în diverse zone ale țării ajung...
spot_img

Dorin Lojigan: „??? ???ț?????, ?â???? ??????! ???”

Am ajuns la finalul unui an în care am fost solidari și vă mulțumesc pentru suportul acordat în demersurile întreprinse de administrația locală, împreună...
%d bloggers like this: