26 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeOPINIEStand-up comedy cu Ionel Isac, în plenul Consiliului Local Câmpia Turzii

Stand-up comedy cu Ionel Isac, în plenul Consiliului Local Câmpia Turzii

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Consilierii locali și jurnaliștii care au luat parte la ședința extraordinară a Consiliului Local Câmpia Turzii de astăzi 31 octombrie 2018 au avut parte de un număr de stand-up comedy, ad-hoc și inopinat prezentat de cel mai amuzant consilier local din istoria lumii, Isac-Tudorache Ionel – moldovean de profesie.

Acesta și-a început pledoaria susținând că, de azi înainte, are pretenția să fie convocat la ședințele de consiliu … țineți-vă bine… PRIN POȘTĂ!

„Nu știu cum faceți. Pentru ședințele ordinare este timp, pentru cele extraordinare vă descurcați, dar eu nu vă mai răspund la telefon, pentru că este linia mea privată și nici internetul meu nu vi-l pun la dispoziție”, a spus Isac, care uită că este în secolul XXI, în care comunicarea prin poștă, prin materiale printate este un adevărat afront la adresa mediului înconjurător.

Dar poate și pentru acest aspect găsim o soluție, astfel că RefleqtMedia.ro SOLICITĂ ÎN MOD PUBLIC CA ISAC TUDORACHE IONEL SĂ FIE CONVOCAT PRIN INTERMEDIUL PORUMBEILOR CĂLĂTORI.

Pe de altă parte, Isac a avut o problemă și cu convocarea ședințelor de consiliu local.

„Din câte știu eu, Constituția României prevede că între Primărie și Consiliul Local nu există raporturi de subordonare, or dispoziția incumbă un raport de subordonare. Mie, consilierul, Ionel Isac, primarul nu îmi poate da dispoziție de convocare. Eventual primesc o invitație de participare la lucrările ședinței. Atât am vrut să vă spun”, a precizat amuzantul Ionel Isac.

Ei bine, legea 215/2001, care n-a fost declarată neconstituțională niciodată, spune cam așa:

„Art. 39. – Jurisprudență (12)
(1) Consiliul local se întrunește în ședințe ordinare, lunar, la convocarea primarului.

(2) Consiliul local se poate întruni și în ședințe extraordinare, la cererea primarului sau a cel puțin unei treimi din numărul membrilor consiliului.

(3) Convocarea consiliului local se face în scris, prin intermediul secretarului unității administrativ-teritoriale, cu cel puțin 5 zile înainte ședințelor ordinare sau cu cel puțin 3 zile înainte de ședințele extraordinare. Odată cu notificarea convocării, sunt puse la dispoziție consilierilor locali materialele înscrise pe ordinea de zi.

(4) În caz de forță majoră și de maximă urgență pentru rezolvarea intereselor locuitorilor comunei, orașului sau municipiului sau în alte situații stabilite de regulamentul de organizare și funcționare a consiliului local, convocarea consiliului local se poate face de îndată.”

Însă, desigur, legea 215/2001 care este Biblia administrației publice locale nu valorează nici două cepe degerate pe lângă logica exhaustivă și inexpugnabilă pe care o vom numi: „Întâia epistolă a lui Isac către câmpieni”.

Încet, încet se rezolvă și misterul privind posibilul candidat al PSD-ului la Primăria Câmpia Turzii … nu va fi Ionel Isac, întrucât un om cu o logică atât de imbatabilă, similară cu mari gânditori ai lumii precum Kalman, Persecuța sau Mihail Bașca este mult peste demnitatea de primar.

La final, una mai veche de-a lui Isac … mai țineți minte când a venit la evenimentul dedicat Uniformelor din slujba cetățeanului în tricou și pantaloni scurți? Noi mai ținem 😛

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: