spot_img

Stadionul „Mihai Adam” – o ruină, din cauza grandomaniei și birocrației din Primăria Câmpia Turzii

Date:

Share post:

În 2019, an în care alte echipe de fotbal își construiesc stadioane acoperite, cu zeci de mii de locuri, stadionul „Mihai Adam” de la Câmpia Turzii arată ca după bombardament, literalmente.

Acoperișul tribunei din lemn este spart, în vestiare plouă, tribuna de lemn este șubredă și totul se datorează prostiei, birocrației și grandomaniei din Primăria Câmpia Turzii.

De ce? Pentru că în perioada 2012-2016, cineva s-a gândit să fure stadionul de la SC Mechel SA, prin transformarea acestui imobil în „monument istoric”.

Deoarece nu au fost în stare să negocieze un preț cu cei de la Mechel, echipa Hanga – Pop a găsit de cuviință să transforme stadionul în „monument istoric”, sub pretextul că tribuna este din 1911 și a aparținut echipei U Cluj (care, by the way, s-a născut în 1919).

Astfel, prin declararea tribunei stadionului ca monument istoric, Petre Pop s-a gândit că poate va reuși să exproprieze Mechelul în interes public … cum, oare, să se gândească altfel?

Ei bine și după ce stadionul a fost transformat în monument … fie el și istoric, nu s-a reușit exproprierea Mechel și nici măcar darea în plată a stadionului, în contul datoriilor acumulate de gigantul industrial la bugetul local, astfel că stadionul arată ca o ruină.

Deoarece este monument istoric, la tribună nu se poate interveni pentru reabilitare decât după aprobările de la diversele entități de stat care tratează problemele monumentelor istorice.

Pe de altă parte, deși Petre Pop și aliații săi politici au făcut o adevărată campanie cu „ISCT se întoarce acasă” și cu „Stadionul se întoarce acasă”, stadionul „Mihai Adam” este, defapt, al combinatului, până în acest moment nemaireușind nimeni să facă un contract de dare în plată prin care să se recupereze stadionul.

Așa se face că Primăria nu poate să contribuie cu niciun ban la infrastructura stadionului, la reparații sau la  reabilitarea acestuia.

Bine … probabil că până la urmă se va reuși acel contract de dare în plată, însă de la acel punct, până la demararea lucrărilor de reabilitare ale edificiului e cale lungă.

În primul rând, tribuna va trebui declasificată și scoasă din lista monumentelor istorice, apoi va trebui demolată, apoi construite gradene noi, nu înainte de a se verifica starea actuală a vestiarelor.

Să zicem că, din cauza grandomaniei unora, echipei CSM Câmpia Turzii îi stă bine în Liga a IV-a și va fi condamnată să rămână acolo mulți ani, pentru că fără stadion e greu să promovezi.

sursa foto: TurdaNews

spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Sie wollen uns nicht in Schengen? Österreich sei VERDAMMT bis in alle Ewigkeit

Având în vedere că Republica Austriacă, în care s-a...

În trei zile, ne-am dublat numărul de urmăritori pe TikTok

Contul de TikTok al RefleqtMedia evoluează într-un mod fantastic. Dacă...

În doar o lună, am ajuns la peste 500 de urmăritori, pe TikTok

În urmă cu o lună, am decis să punem RefleqtMedia și...

Lucian Mandruta despre adevaratele intentii ale lui George Simion

George Simion unionistul, George Simion pro-basarabeanul, George Simion marele...
%d bloggers like this: