spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

STADA Romania demareaza lucrarile de constructie a fabricii de medicamente  de la Turda, o investitie de peste 50 milioane euro

spot_img

STADA Romania, subsidiara din Romania a grupului STADA Arzneimittel AG, demareaza lucrarile de constructie a primei fabrici de medicamente construita de o companie internationala in ultimii 30 de ani in Romania. Cu o investitie de peste 50 mil euro, aceasta noua facilitate de productie este amplasata in Parcul Industrial Aries din Turda, judetul Cluj. Proiectul de tip greenfield este partial sustinut in implementarea sa de Guvernul Romaniei, printr-o contributie de ajutor de stat.

 

Noua unitate de productie si ambalare va cuprinde initial 9 linii tehnologice de ultima generatie pentru produse in doza solida (capsule si tablete), cu o capacitate de 120 milioane cutii produs farmaceutic pe an. Suprafata totala a unitatii este de aproximativ 30.000 mp si permite o extindere rapida a liniilor de productie pana la un numar de 12.

Intreaga suprafata a terenului achizitionat este de 100.000 mp si permite de asemenea, o dezvoltare ulterioara a facilitatilor de producție, prin constructia unor noi cladiri, in functie de cererea pietei si raportat la nevoile de dezvoltare continua a companiei.

Produsele finite din unitatea din Turda – atat medicamentele eliberate pe baza de reteta, cat si produse farmaceutice eliberate fara prescriptie medicala – sunt destinate sa deserveasca cu preponderenta Romania si pietele din Europa, in care grupul STADA isi desfasoara operatiunile.

 

STADA dezvolta la Turda prima fabrica de medicamente construita de la 0 in Romania de catre o companie internationala, punand astfel o piatra de temelie in transformarea Romaniei de azi intr-un jucator important in sectorul farmaceutic European, securizand in acelasi timp lantul de aprovizionare in acest domeniu strategic. Am ales Turda pentru ca este o localitate situata in inima unei regiuni cheie pentru Grupul STADA. Este aproape de depozitul nostru din Timisoara, aproape de unitatile de productie din Serbia, precum si de laboratorul nostru de testare ce deserveste intreg grupul STADA la nivel global.” subliniaza Mihai Fugarevici, directorul general al STADA Romania.

 

“Guvernul Romaniei sustine in egala masura atat investitiile straine, cat si pe cele autohtone, in domenii cheie, care pozitioneaza Romania ca jucator important pe harta Europei. Face parte din strategia noastra sa asiguram un cadru transparent si onest pentru toate investitiile care asigura o dezvoltare a calitatii vietii in tara noastra si de asemenea creeaza noi locuri de munca.” a declarat Dl Ciprian Hojda, Consilier de stat in Guvernul Romaniei, Cancelaria Prim-Ministrului.

 

“In calitatea mea de medic, dar si de Presedinte al Comisiei pentru Sanatate din Senat, ma declar multumit ca Romania atrage atentia companiilor din sanatate, care vin si investesc aici. In acest fel, pe de-o parte se asigura un transfer de know-how cu dublu sens intre specialistii laboratoarelor lor de cercetare si specialistii nostri, crescand astfel gradul de specializare al tuturor, iar pe de alta parte, se scurteaza drumul si accesul pacientilor romani la tratamente accesibile si de inalta calitate.” adauga Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel, Senator in Parlamentul Romaniei.

 

Fabrica STADA de la Turda va fi construita conform unor fundamente solide de sustenabilitate, folosind tehnologie moderna, de ultima generatie, precum si o suita de facilitati ce presupun un consum redus de energie, cum ar fi panourile solare fotovoltaice, sistemul termic solar si acoperis verde pentru echilibrarea fluctuatiilor de temperatura. Etapele de constructie si partea operationala vor fi coordonate de Veroljub Ljubinkovic, care va conduce proiectul in calitate de director al fabricii.

Termenul de finalizare a facilitatii de productie este planificat pentru luna octombrie 2024. Exploatarea facilitatii presupune formarea unei echipe de 375 de angajati cu o bogata experienta in industria farmaceutica, ce va valorifica mostenirea puternica a regiunii Cluj in acest domeniu.

 

***

Despre STADA Arzneimittel AG

STADA Arzneimittel AG este o companie farmaceutica cu sediul central in Bad Vilbel, Germania. Grupul STADA are o strategie de afaceri axata pe doi piloni: medicamente generice, inclusiv produse farmaceutice de inalta specialitzare si produse fara prescriptie medicala pentru consumatori.

La nivelul anului 2021 Grupul STADA a raportat o cifra de afaceri de 3.249 miliarde EUR si EBITDA de 776.5 milioane EUR.

Stada Arzneimittel AG este prezenta in aproximativ 120 de tari, cu aproximativ 50 de reprezentante, 20 de fabrici si peste 12500 de angajati in intreaga lume.

De peste 120 de ani, Stada se ocupa de cel mai de pret lucru: sanatatea. Ingrijirea sanatatii si bunastarii oamenilor este in centrul filozofiei Stada.

 

Despre STADA Romania

STADA Romania este parte integranta a grupului STADA Arzneimittel AG si este prezenta pe piata din Romania din anul 1997 prin doua entitati, Stada M&D si Stada Hemofarm (laborator specializat in testarea produselor provenite din intreg grupul Stada).

Stada are un portofoliu variat de produse, oferind pacientilor atat medicamente inovative si generice, produse farmaceutice de inalta specializare (biosimilare), cat si produse de tip CHC (Customer Health Care).

La nivelul anului 2021, STADA Romania a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 29 milioane EUR (incluzand vanzarile asimilate ale produselor WALMARK, ce au fost integrate dupa cumpararea companiei in anul 2019), plasandu-se astfel in top 10 producatori de medicamente generice.

 

Partenerul principal al STADA Romania in demersurile de prospectare de piata, due diligence si consultanta privind obtinerea ajutorului de stat a fost compania NOERR, cu o echipa coordonata de partenerii Rusandra Sandu (Avocat) si Iulian Sorescu (Expert Ajutor de Stat). NOERR s-a dovedit a fi un desavarsit partener de afaceri, care a inteles exact nevoile clientului si a oferit cu precizie cea mai buna solutie pentru implementare si dezvoltare.

 

Contact de presă: Georgiana Gheorghe, georgiana.gheorghe@presage.ro, 0746 699 996

spot_img
spot_img
spot_img