spot_img

Sport sub zodia lui „retrograd” la Turda

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Sezonul 2021-2022 a fost unul dezamăgitor, pentru cluburile turdene angrenate în sporturi de echipă, iar dezamăgirea a fost pe măsura promisiunilor lansate de conducătorii cluburilor, la început de sezon.

Cea mai mare dezamăgire este retrogradarea, după doar un an, a ACS Volei Cristina Pîrv Turda, din Divizia Națională.

Practic, poate din cauza diferenței de valoare între eșaloane, poate din alte cauze, singura echipă pe care turdencele au reușit să o bată „da cappo al fine” a fost U NTT Data Cluj.

În rest, înfrângeri și dezamăgiri, pentru iubitorii voley-ului din Turda.

În ceea ce privește prestanța clubului de handbal, AHC Potaissa Turda – aici putem vorbi, de asemenea, de o dezamăgire. După ani de zile în care elevii lui Horațiu Gall ne-au obișnuit cu victorii, succes și glorie, în sezonul actual, care aproape s-a încheiat, galben-albaștrii au sunt abia pe poziția a 4-a, au fost eliminați din Cupa României, dar și din competițiile europene.

Cel mai probabil, în sezonul viitor, „magnificii” vor evolua în EHF European Cup – fostul Challenge Cup – competiție pe care turdenii au și câștigat-o.

Ei … și cu asta ajungem la fotbal, unde banii sunt mulți, iar dezamăgirile pe măsură.

Nimeni nu se aștepta ca Sticla Arieșul Turda să se bată pentru promovare, în sezonul 2021-2022, dar să ajungi pe ultimul loc, să fii ciuca bătăilor, în condițiile în care peste 60% din resursele clubului sunt îndreptate către echipa de seniori … e grav!

Cu 6 etape înainte de finalul campionatului, turdenii sunt la 7 puncte de „izbăvire”, iar dacă nu vor strânge rândurile, vor ajunge să joace cu echipe din Poieni, Gârbău, Mintiu Gherlii sau Apahida, în sezonul următor.

Cu 4 președinți și 4 antrenori schimbați în decursul unui sezon, e clar că lucrurile nu stau bine la alb-roșii și doar o minune ar putea salva acest sezon.

Dar … sportul turdean a „produs” și succese, în sezonul 2021-2022.

În ceea ce privește sporturile individuale, Turda stă remarcabil de bine, port-drapel fiind boxul, unde Școala de Box Florin Bordi a adus rezultate de prestigiu. Centura de Aur, Cupa României, medalii și trofee, toate au ajuns la boxeorii turdeni, care – din nefericire – nu sunt destul de bine susținuți de către autorități.

De asemenea, la capitolul „Felicitări” stă și clubul ACS Viitorul Potaissa Turda – fostul Samurai Turda. Karateka antrenați de Paul Cățănaș aduc acasă victorii și medalii, de pe la toate competițiile unde participă.

Cu zeci de sportivi legitimați și cu un palmares „greu” în spate, ACS Viitorul Potaissa Turda va face performanță, indiferent de condiții, vremuri sau pandemii.

Felicitări, de asemenea, și pentru cluburile de dans sportiv și șah, care – în 2021-2022 – se comportă la nivelul așteptărilor, aducând la Turda medalii, cupe, trofee și prestigiu.

Dar … din păcate … acolo unde sunt banii, nu e performanța și acolo unde e performanța, nu sunt banii.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Compania de Apă Arieș sprijină tinerii din Turda și Câmpia Turzii!

Încă de la începutul anului, Compania de Apă Arieș a dat dovadă de solidaritate și sprijin în ceea...

Un tușier din Câmpia Turzii a arbitrat un meci de Liga a 2-a play-off!

Meciul de aseară, dintre CSA Steaua București și Unirea Slobozia, încheiat cu victoria roș-albaștrilor, cu scorul de 2-0,...

Fotbal Liga a 5-a: Progresul își continuă cursa spre promovare și meciurile cu Sticla Arieșul Turda sau ISCT 1921

Astăzi au fost programate meciurile contând pentru etapa a 16-a din Liga a 5-a, zona Câmpia Turzii, la...

În atenția călătorilor TUP

Luni, 09 Mai, în intervalul orar 11:00 -13:30, circulația în centrul Turzii va fi întreruptă din cauza manifestărilor...
spot_img

Prefectul, Mircea Abrudean: „Pacienta din județul Mureș are o stare bună”

În această dimineață, prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a prezentat detalii despre starea femeii de 70 de ani, din localitatea Cristești, care a fost...
%d bloggers like this: