spot_img

Spitalul orășenesc Luduș va avea Computer Tomograf

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Spitalul orășenesc Luduș tinde să devină principala forță medicală în zona de sud-est a județului Mureș.

După ce, în 2021, a fost printre puținele spitale din zonă care au beneficiat de anticorpi monoclonali anti-COVID-19, Spitalul orășenesc Luduș va marca o nouă premieră.

„ Unitatea medicală a atribuit recent firmei Ypoint Grigoraș SRL Bascov, un contract în valoare de 335.610 de lei, fără TVA, pentru achiziția unui ansamblu modular de containere pentru amplasarea unui Computer Tomograf (CT), informează www.licitatiapublica.ro.

”Construcția va avea un număr de minim patru compartimente funcționale în interior, după cum urmează: camera de examinare unde va fi instalat CT-ul va fi construită în așa fel încât să se respecte specificațiile producătorului echipamentului CT cu privire la suprafața și volumul încăperii, distanțele până la pereți, grosimea stratului de protecție Rx cu plumb sau material echivalent. Se vor respecta în mod strict și condițiile climatice necesare funcționării echipamentului. Se acceptă soluții care presupun extinderea în lateral a containerului, cu menținerea caracteristicilor similare a tuturor pereților, menținându-se un aspect exterior uniform al construcției. Va avea două geamuri mate, care se vor putea deschide, protejate pentru radiații ionizante chiar și deschise. Stratul de protecție de plumb va fi continuu, inclusiv pe uși. În încăpere va fi prevăzută cu o chiuvetă cu dozator săpun și suport prosoape”, se precizează în caietul de sarcini al licitației, document avizat de ec. Claudia Uțiu, managerul Spitalului Orășenesc ”Dr. Valer Russu” Luduș.”, scrie zi-de-zi.ro

Faptul că un oraș cu o populație de puțin peste 10.000 de locuitori beneficiază și de Compartiment de Primiri Urgențe, dar și de Computer Tomograf demonstrează multe cu privire la calitatea managementului de la spital.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Dezmăț la Școala din Valea Largă – elevii dansează pe bănci, de față cu profesoara

Mai mulți elevi ai Școlii Gimnaziale din comuna Valea Largă, județul Mureș, s-au filmat în timp ce dansau...

Fabrica de Zahar din Ludus ar putea fi preluata de fermierii din zona

Fabrica de zahăr de la Luduş ar putea fi preluată de către fermierii din zonă, de o asociere...

Accident rutier GRAV la Ludus – un barbat in stare de inconstienta

Un barbat este in stare grava, dupa ce a iesit cu masina in decor, la iesire din Ludus,...

Accident pe A3 între Luduș și Iernut

Accident rutier produs pe autostrada A3, ca si reper in paralel cu oras Iernut. Este un singur autoturism implicat,...
spot_img

Comitetele Județene pentru Situații de Urgență au fost activate în județele aflate sub cod galben de ninsoare

Având în vedere emiterea atenționării meteorologice de cod galben de ninsoare la nivelul a opt județe din nordul țării, prefecții au decis convocarea în...
%d bloggers like this: