20.9 C
Turda
Saturday, July 30, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaSpitalul Municipal Turda DĂ DETALII despre pacientul bolnav de Covid-19

Spitalul Municipal Turda DĂ DETALII despre pacientul bolnav de Covid-19

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

A fost depistat primul caz de COVID-19 la Spitalul Municipal Turda.

Pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Pacientul în vârstă de 45 de ani, din localitatea Cheia, a fost internat în data de 16 martie la Spitalul Municipal Turda, cu febră și frisoane, diagnosticul la internare fiind de sindrom febril, sindrom gripal. A fost internat în compartimentul de boli infecțioase și a fost supus unui tratament specific.

Chiar dacă nu se întruneau toate criteriile de caz, s-a luat legătura cu DSP și cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj Napoca, iar în urma solicitărilor noastre de a fi testat pacientul au considerat că nu se impune testarea pentru COVID-19. Simptomatologia pacientului neameliorându-se, s-a decis reluarea legăturii cu DSP și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, care au decis și efectuat testarea pentru COVID 19. Pacientul a fost confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri și transferat în condiții corespunzătoare (cu izoleta) la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

În acest moment este în curs de desfășurare o anchetă epidemiologică la Spitalul Municipal Turda, coordonată de DSP, care va stabili măsurile care se impun. Pacientul a fost izolat încă de la început într-un salon cu un singur pat, contactul cu medicii și personalul medical fiind realizat cu echipament de protecție, atât din partea personalului, cât și a pacientului.

Se vor lua toate măsurile care se impun pentru continuarea activității la Spitalul Municipal Turda.

Manager,

Dr. Stănilă Ovidiu Sebastian.-

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: