17.1 C
Turda
Thursday, September 29, 2022
spot_img
HomeEVENIMENTSpitalul Municipal Turda beneficiază de un tomograf ULTRAMODERN (Galerie Foto + Video)

Spitalul Municipal Turda beneficiază de un tomograf ULTRAMODERN (Galerie Foto + Video)

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Astăzi, cu începere de la ora 13:00, managerul Spitalului Municipal Turda, Ovidiu Stănilă, alături de primarul turdean, Cristian Matei, au prezentat presei noul tomograf, ultramodern, de care dispune unitatea spitalicească turdeană.

„Am încercat să punem pe prim plan sănătatea orașului. Dincolo de blocul operator, dorim să dezvoltăm și partea de ambulator. Am purtat discuții cu toți factorii implicați și am ajuns la concluzia că trebuie să dezvoltăm acest ambulator.

Dorim ca cetățenii municipiului Turda să beneficieze de toate resursele de care dispune spitalul. Chiar săptămâna trecută am discutat cu medici chirurgi, care mi-au spus că sunt foarte încântați de ceea ce se întâmplă.

Spitalul a devenit de mare interes și din ultimele discuții pe care le-am avut cu domnul manager i-am spus că există o emulație fizică pozitivă și că sute de pacienți se adresează serviciilor sanitare de la Turda, în detrimentul celor din Cluj.

Trebuie să alocăm fonduri și să găsim toate mijloacele pentru ca acest spital să beneficieze de cele mai noi resurse.”, a declarat Cristian Octavian Matei – primarul Municipiului Turda.

Referitor la tomograf, acesta facilitează investigații medicale de înaltă clasă, beneficiind și de un soft care îi ajută pe medici să dea cele mai precise diagnostice.

„Este cel mai important eveniment din domeniul sănătății din Turda, din ultimii 20 de ani”, a spus Ovidiu Stănilă, managerul Spitalului Municipal, cu referire la achiziția tomografului.

Până la încheierea unui contract-cadru cu CAS Cluj, cetățenii care dispun de bilet de trimitere privind efectuarea de investigații medicale de tip Computer Tomograf, se pot adresa Spitalului Municipal Turda pentru a beneficia, în mod gratuit, prin internare de o zi, de aceste facilități.

Pe de altă parte, în lipsa unui bilet de trimitere, serviciile de Computer Tomograf vor fi efectuate la Turda contra-cost, dar la un preț mult mai mic față de investigațiile similare, efectuate la Cluj Napoca.

Prin achiziționarea Tomografului, Spitalul turdean a reușit crearea unor economii importante, prin reducerea cheltuielilor și timpilor de analiză care erau necesare în trecut, când bolnavii care necesitau tomograf erau transportați cu ambulanța la Cluj Napoca.

Proiectul primarului turdean, Cristian Matei, nu se oprește aici. Acesta a solicitat acreditare la Guvernul României pentru a solicita fonduri europene direct de la Bruxelles, prin intermediul proiectului „Turda – oraș sănătos”.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: