17 C
Turda
Friday, July 22, 2022
spot_img
HomeȘtiri Câmpia TurziiSpitalul „Dr. Cornel IGNA” va deveni un centru zonal de imagistică

Spitalul „Dr. Cornel IGNA” va deveni un centru zonal de imagistică

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Imagistica este una dintre cele mai importante ramuri, atunci când vine despre diagnosticarea cât mai corectă a unei afecțiuni.

Fie că vorbim despre un anevrism, sau o formațiune tumorală sau, în ton cu realitatea de azi, o afectare pulmonară, cauzată de pneumonie, Computerul Tomograf și evaluările cu Rezonanță Magnetică sunt soluțiile la care apelează specialiștii.

Tocmai din aceste motive, achiziționarea unui aparat de rezonanță magnetică, la Spitalul „Dr. Cornel IGNA” din Câmpia Turzii reprezintă – de departe – cea mai importantă investiție din istoria unității medicale.

Mâine, consilierii locali din Câmpia Turzii vor dezbate și vor vota un proiect de hotărâre privind aprobarea unei finanțări multianuale, pentru achiziționarea unui aparat de rezonanță magnetică, la Spitalul „Dr. Cornel IGNA”.

3.9 milioane de lei este valoarea aparatului de rezonanță magnetică, iar în acest an, Spitalul „Dr. Cornel Igna” va contribui cu suma de 500.000 de lei, sumă egală cu contribuția Consiliului Județean Cluj.

Ei bine, în 2023, Bugetul Local de Venituri și Cheltuieli al Municipiului Câmpia Turzii va trebui să suporte diferența de bani, în valoare de 2.9 milioane de lei.

Odată achiziționat, aparatul de rezonanță magnetică va fi capabil să diagnosticheze printre cele mai importante afecțiuni, atât în ceea ce privește Medicina Internă, cât și pe parte de Neurologie, Chirurgie și Ortopedie.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: