fbpx
HomeStiri din MuresSpitalul Clinic Județean Mureș primește 2,3 milioane de lei pentru aparatură medicală
spot_img
spot_img

Spitalul Clinic Județean Mureș primește 2,3 milioane de lei pentru aparatură medicală

- Publicitate -
spot_img

Bugetul județului Mureș a fost rectificat printr-o hotărâre adoptată în ședința ordinară ce a avut loc astăzi, 30 mai 2019, în sensul includerii sumelor alocate de Ministerul Sănătății pentru finanțarea achiziției de aparatură medicală și echipamente de comunicații în urgență în sănătate alocate Spitalului Clinic Județean Mureș. Astfel, suma de 2.342.000 lei va fi utilizată pentru achiziția de sterilizator cu abur, mașină de spălat și dezinfectat instrumentar chirurgical, sterilizator cu abur de capacitate mică și platformă electrochirurgicală.

De asemenea, au fost incluse în buget sumele necesare încheierii parteneriatelor instituționale pentru proiectele Siguranța Comunității, Parteneriat pentru Operativitatea Structurilor de Intervenție pentru Protecția Cetățeanului-2019, respectiv Siguranța Cetățenilor – Parteneriat în Slujba Comunității cu Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea”al Județului Mureș și Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș. Consiliul Județean Mureș contribuie la realizarea acestor proiecte cu o sumă totală de 350.000 lei.

Undă verde pentru lucrări la Spitalul Clinic Județean Mureș

Consilierii județeni și-au exprimat astăzi acordul pentru realizarea investiției „Lucrări de construcții, reabilitare energetică și lucrări conexe la Secția de Oncologie – faza DALI”, proiect ce presupune adaptarea clădirii în care își desfășoară activitatea Secția de Oncologie, la normele și normativele în vigoare și de asemenea, de îmbunătățirea condițiilor și a calității serviciilor medicale. Astfel, se va realiza îmbunătățirea izolației termice precum și dotarea clădirii pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, se impune realizarea în structura spitalului a compartimentului de spitalizare de zi, cu 14 paturi, precum și realizarea unui număr de 44 paturi de spitalizare suplimentare. Tot în cadrul acestei investiții se vor realiza lucrări la sistemele de distribuire a agentului termic, a sistemelor de ventilare, climatizare și iluminat.

Investiție la Aeroportul Transilvania

În cadrul ședinței de astăzi au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai investiției “Canalizare pluvială în incinta Aeroportului Transilvania Tîrgu Mureș” la o valoare de 11.280.369 lei cu TVA inclus. În urma lucrărilor de reabilitare a pistei efectuate în cursul anului 2018 s-a ajuns la concluzia că este necesară o nouă instalaţie de canalizare, care să preia apele pluviale de pe pista de decolare – aterizare si de pe viitoarele acostamente.

 

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureş

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: