14.9 C
Turda
Thursday, September 29, 2022
spot_img
HomeEVENIMENTSpectacol tradițional, dedicat Centenarului Marii Uniri, la Câmpia Turzii

Spectacol tradițional, dedicat Centenarului Marii Uniri, la Câmpia Turzii

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Sâmbătă, 1 decembrie 2018, este ziua în care Națiunea Română împlinește primii 100 de ani.

Pentru a celebra așa cum se cuvine Centenarul Marii Uniri, administrația locală a Municipiului nostru a pregătit o serie de manifestări speciale, dedicate momentului.

Dimineața, de la ora 9:30, va avea loc dezvelirea unei plăci comemorative, iar de la ora 10:00 este programat ceremonialul militar-religios dedicat zilei de 1 decembrie.

Spectacolul folcloric „Împreună în anul Centenarului Marii Uniri” va avea loc de la ora 19:00, în Sala de Spectacole „Mircea Mihășan” a Palatului Cultural „Ionel Floașiu”, și-i va avea drept protagoniști pe rapsozii iubirii de neam și țară, Veta Biriș și Robert Târnăvean.

De asemenea, în cadrul evenimentului vor mai evolua Ansamblurile „Ardeleana” și „Mugurelul”, Orchestra „Ceterașii din Ardeal”, condusă de Florin Rupa, dar și artistele, Ștefania Petric și Crina Cristurean.

După manifestările artistice, va avea loc o retragere cu torțe a militarilor de la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, precum și un foc de artificii care va preceda aprinderea iluminatului festiv.

Vă așteptăm!

Direcția de Relații cu Comunitatea

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: