spot_img
spot_img

SPAȚIU EXPOZIȚIONAL NECONVENȚIONAL – CLĂDIREA MEDICALĂ I A SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CLUJ-NAPOCA

spot_img

Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca organizează în perioada 11 ianuarie – 11 februarie 2018 o expoziție de pictură cu lucrări ale studenților Facultății de Arte Plastice – Departamentul Pictură ce vor fi expuse la parterul clădirii Medicală I (str. Clinicilor, nr. 3-5).Vernisajul expoziției va avea loc în data de 11.01.2018, începând cu ora 12.00. Accesul publicului este liber.

Scopul expoziției este de a evidenția lucrările de reabilitare efectuate în toamna anului trecut la clădirea „Medicală I”, în care își desfășoară activitatea patru secții ale spitalului: Secția Clinică Cardiologie I, Secția Cardiologie II Intervențională, Secția Clinică Medicină Internă I și Secția Clinică Gastroenterologie. În cursul acestora au fost renovate saloanele, camerele de gardă, s-au făcut lucrări de reabilitare la instalații (apă, încălzire centrală, oxigen) și la acoperiș, au fost montate geamuri termopan, iar, în unele cazuri, a fost înlocuit și mobilierul. În total, valoarea lucrărilor se ridică la peste 1.900.000 lei (aproximativ 400.000 euro).
„Am apelat la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca pentru a ne acorda sprijin în acest proiect, având în vedere excelenta colaborare anterioară pe care am avut-o cu Universitatea, în organizarea concursului pentru sigla spitalului. Dorim, prin acest eveniment, să valorificăm spațiile nou renovate, dar și să oferim spații moderne, mai plăcute, pentru pacienți și aparținătorii acestora, cu scopul de a le ușura timpul petrecut în spital. Am făcut o investiție semnificativă în reabilitarea clădirii, însă, din păcate, ținând seama că majoritatea clădirilor în care funcționăm au fost construite în jurul anului 1900, cel mai probabil, vom fi nevoiți, în 5-7 ani, să reluăm eforturile de reamenajare”, declară în acest context Ec. Dr. Petru Șușca, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.
Spațiul expozițional neconvențional din holul clădirii Medicală I va găzdui timp de o lună expoziția de pictură în cadrul căreia vor fi expuse lucrări ale studenților Todor Tamas, Mihai Guleș, Tincuța Marin, Gabriel Cristian Lăpușan, Nicoleta Tarcea, Flavia Lugigan, Șonfălean Maria, Gagyi Botond și Raluca Iancău, coordonați de prof. univ. dr. Ioan Sbârciu.
Prin prezentarea acestei selecții de lucrări ale unora dintre cei mai tineri reprezentanți ai Școlii de Pictură de la Cluj se reia și o mai veche tradiție a colaborării dintre artiștii UAD, studenți sau profesori, și clinicile universitare clujene unde, de-a lungul timpului au fost organizate astfel de manifestări artistice cu scopul promovării artei clujene, al apropierii față de comunitatea clujeană și al îmbunătățirii stării de spirit a bolnavilor internați în spitalele respective.

UAD Cluj-Napoca, Compartimentul de Relaţii Publice, Internaţionale, Programe Culturale şi Comunitare
Tel: 0264/595.021 Fax: 0264/592.890 E-mail: public@uad.ro

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Accident rutier MORTAL pe A1

Secția de pompieri Sebeș intervine pentru acordarea primului ajutor...

IPJ Cluj revine cu date despre accidentul rutier de la Turda – o femeie a fost rănită

Două autoturisme s-au ciocnit, în această seară, în cartierul...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Dorin Lojigan: “Parc Industrial de 10 ha la Campia Turzii”

La scurt timp după preluarea primului mandat de primar,...

Prins BEAT la volan, prin Luna

La data de 26 februarie, a.c, în jurul orei...

Alin Salajean paraseste Survivor Romania

Este o seara trista pentru Razboinici si pentru judetul...

Ii fortye fain la Cluj… daca nu ninge! DRDP Cluj inca nu a finalizat licitatia

Va scriam saptamana trecuta despre faptul ca, desi iarna...

Cultura de la Campia Turzii – intre sublim si penibil

"Administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii a decis sărbătorirea...
spot_img
spot_imgspot_img

Tentativa de crima la Turda – si-a impins fratele pe balcon

Saracia si consumul de alcool au cauzat o tragedie, in cartierul Micro 3 din Turda. Doi frati s-au luat la harta, iar unul l-a impins...

Răbufnirea unei femei din cartierul Lut, după tragedia de aseară

Incendiu izbucnit aseară într-o baracă din cartierul Lut, care a dus la moartea prin carbonizare a unui bătrân de aproximativ 75 de ani, a...

Tânărul din Câmpia Turzii care a înșelat o vânzătoare, la Abrud, a fost reținut de polițiști

Polițiștii din Abrud l-au reținut pe un tânăr din Câmpia Turzii ca bănuit de o faptă de înșelăciune. Ar fi înșelat o vânzătoare căreia...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: