spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Al doilea omor in cateva zile, la Turda

Turda a devenit un oras periculos, in care poti...

I-au furat masina, in Turnu Severin

Rares Florea, tinichigiul din Campia Turzii care repara avariile...

Moonlight Rescue 2024, exercițiu complex de salvare pe timp de noapte

Un exercițiu național Salvamont în premieră s-a desfășurat în...

(Video) Alcoolul si urmarile lui

Un accident rutier care se putea termina groaznic a...

☦️Eveniment de înaltă încărcătură spirituală, la Boian

Comunitatea creștin-ortodoxă din Boian, comuna Ceanu Mare, s-a reunit...

Sondaj de opinie: Dorin Lojigan conduce DETAȘAT în cursa pentru Primărie

Cel mai recent sondaj de opinie privind intenția de vot a cetățenilor din Câmpia Turzii îi conferă actualului primar, Dorin Nicolae LOJIGAN, o marjă de siguranță în contextul alegerilor de anul viitor.

Astfel, sondajul de opinie lansat de TurdaNews a avut un rezultat predictibil pentru multă vreme, dacă analizăm activitatea „pionilor” propuși spre sondare.

Cel mai activ politician din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan – primar în exercițiu – la al doilea mandat, a scos un rezultat de 40.54%, comparabil cu cele scoase la alegerile din 2016 și 2020.

Pe locul doi în sondajul TurdaNews, s-a clasat social-democratul, Avram Gal, cu 24.12% din voturi – foarte puțin, comparativ cu ceea ce se așteaptă de la Gal, dar se pare că acesta pune pe primul plan activitatea de la restaurantul său, politica fiind o preocupare secundară.

Pe locul al treilea este useristul, Gabriel Mureșan Pop, cu 8.73%.

Deși este un sondaj de opinie online, aceste cifre ar trebui să dea grav de gândit tuturor celor care speră să-l detroneze pe Dorin Lojigan. Fără o strategie concisă și un candidat puternic și hotărât, opoziția va rămâne veșnic … în opoziție.

Pe de altă parte, însă, rezultatele sondajului confirmă un lucru: Dorin Lojigan muncește, este determinat, hotărât și foarte concentrat să-și ducă la bun sfârșit obiectivele asumate în acest mandat. 

Are cea mai bună strategie de imagine, atât la Primărie, unde fiecare reușită a sa este evidențiată de PR, cât și la partid, unde încearcă să acapareze și electoratul tânăr (ar putea face mai multe și mai bine, dar nu judecăm), are o conduită publică ireproșabilă, cu mult mai îmbunătățită față de primul mandat sau de debutul celui de-al doilea și … are cu ce să iasă în față.

Desigur, în politică și alegeri, totul se joacă, iar dacă proiectele europene nu vor fi finalizate la timp, cetățenii l-ar putea taxa pe primar. Poate pe asta mizează opoziția … însă să aștepți tot timpul un vot „împotrivă”, fără să ieși la rampă cu nimic … e grav.

Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img
spot_img