Sondaj de opinie: Dorin Lojigan conduce DETAȘAT în cursa pentru Primărie

spot_imgspot_img

Cel mai recent sondaj de opinie privind intenția de vot a cetățenilor din Câmpia Turzii îi conferă actualului primar, Dorin Nicolae LOJIGAN, o marjă de siguranță în contextul alegerilor de anul viitor.

Astfel, sondajul de opinie lansat de TurdaNews a avut un rezultat predictibil pentru multă vreme, dacă analizăm activitatea „pionilor” propuși spre sondare.

Cel mai activ politician din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan – primar în exercițiu – la al doilea mandat, a scos un rezultat de 40.54%, comparabil cu cele scoase la alegerile din 2016 și 2020.

Pe locul doi în sondajul TurdaNews, s-a clasat social-democratul, Avram Gal, cu 24.12% din voturi – foarte puțin, comparativ cu ceea ce se așteaptă de la Gal, dar se pare că acesta pune pe primul plan activitatea de la restaurantul său, politica fiind o preocupare secundară.

Pe locul al treilea este useristul, Gabriel Mureșan Pop, cu 8.73%.

Deși este un sondaj de opinie online, aceste cifre ar trebui să dea grav de gândit tuturor celor care speră să-l detroneze pe Dorin Lojigan. Fără o strategie concisă și un candidat puternic și hotărât, opoziția va rămâne veșnic … în opoziție.

Pe de altă parte, însă, rezultatele sondajului confirmă un lucru: Dorin Lojigan muncește, este determinat, hotărât și foarte concentrat să-și ducă la bun sfârșit obiectivele asumate în acest mandat. 

Are cea mai bună strategie de imagine, atât la Primărie, unde fiecare reușită a sa este evidențiată de PR, cât și la partid, unde încearcă să acapareze și electoratul tânăr (ar putea face mai multe și mai bine, dar nu judecăm), are o conduită publică ireproșabilă, cu mult mai îmbunătățită față de primul mandat sau de debutul celui de-al doilea și … are cu ce să iasă în față.

Desigur, în politică și alegeri, totul se joacă, iar dacă proiectele europene nu vor fi finalizate la timp, cetățenii l-ar putea taxa pe primar. Poate pe asta mizează opoziția … însă să aștepți tot timpul un vot „împotrivă”, fără să ieși la rampă cu nimic … e grav.

spot_img
%d bloggers like this: