fbpx
HomeDEZVĂLUIRISoluția propusă de Asociația Pro Infrastructură pentru diminuarea accidentelor pe autostrăzi
spot_img
spot_img

Soluția propusă de Asociația Pro Infrastructură pentru diminuarea accidentelor pe autostrăzi

- Publicitate -
spot_img

În contextul înmulțirii cazurilor de șoferi care intră pe autostradă pe contrasens, Asociația Pro Infrastructură a luat atitudine, solicitând CNAIR-ului să ia măsuri CONCRETE pentru diminuarea accidentelor cauzate de șoferii care intră pe contrasens.

„Din păcate, cei din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere care sunt responsabili cu siguranța rutieră nu fac nimic relevant pentru a preîntâmpina aceste situații. Singura lor reacție este de a arunca vina pe șoferii care nu respectă indicatoarele, considerându-se acoperiți de normative și legi.

Circulația pe sens opus pe autostradă nu este caracteristică doar românilor. Avem nenumărate exemple și în Europa de Vest, unele chiar soldate cu victime. Însă ce credeți că au făcut companiile de drumuri din țările respective? Credeți că s-au ascuns în spatele unor normative, în timp ce oamenii continuau să moară pe șosele? Evident că nu.

Au luat măsuri de sporire a siguranței în noduri: indicatoare și marcaje suplimentare (cum sunt semnele FALSCH din Austria) și bariere fizice de separare a fluxurilor pe bretelele bidirecționale. Rezultatul: numărul de intrări pe contrasens și de decese în trafic a scăzut simțitor.”, au declarat reprezentanții API.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: