16 C
Turda
Saturday, September 24, 2022
spot_img
HomeȘtiri Câmpia TurziiSociologul italian, Luca Vincenti, le-a prezentat elevilor din Câmpia Turzii adevărul dur...

Sociologul italian, Luca Vincenti, le-a prezentat elevilor din Câmpia Turzii adevărul dur al vieții din stradă

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

În contextul politicii continue de prevenire și combatere a comportamentelor deviante, administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii, prin intermediul Serviciului Public Local de Asistență Socială, a organizat marți, 23 octombrie 2018, o sesiune de întâlniri între elevii de la Colegiul Tehnic „Victor Ungurean” și cei de la Liceul Teoretic „Pavel Dan” și sociologul italian, Luca Vincenti.

Acesta este expert în bandele de cartier și în propagarea fenomenului infracțional în rândul tinerilor, fiind autorul cărții „Bandele de stradă” – best-seller la nivel european, astfel că, prin intermediul expertizei sale în domeniu, a putut să le vorbească liceenilor despre pericolele consumului de substanţe cu efect psihoactiv, a traficului de persoane şi a riscului de a fi atraşi în grupuri infracţionale. A abordat aceste subiecte într-un mod interactiv şi eficient, oferind elevilor informaţii teoretice şi experienţe profesionale din teren.

În cadrul întâlnirii cu primarul municipiului, Dorin Nicolae LOJIGAN, s-a discutat deschis şi constructiv despre provocările la care sunt expuşi copiii şi tinerii în societatea actuală, despre rolul activ al părinţilor, al unităţilor şcolare, al autorităţilor şi a întregii comunităţi în prevenirea comportamentelor de risc.

Apreciem prezenţa domnului Luca Vincenti în rândul elevilor şi autorităţilor locale din Câmpia Turzii ca fiind utilă şi profesionistă. „Luca Vincenti ştie cum să crească informaţia, o livrează vie, dinamică, nealterată de subiectivitatea proprie”, se menţionează în prefaţa cărţii „Bandele de stradă”.

Sociolog, criminolog şi scriitor, Luca Vincenti a lucrat şi ca jurnalist pentru publicaţiile „L’Adige” şi „Il Mattino”, a publicat numeroase cărţi şi cercetări socio-criminologice şi a fost invitat la mai multe emisiuni in România şi Italia.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: