fbpx
spot_img
spot_img

Societatea DDD INSECTO SRL informează populația municipiului Turda despre operațiunile de dezinsecție și deratizare care se vor efectua pe domeniul public

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Primăria Turda efectuează în perioada 24 august-  31 august 2021 o acțiune de dezinsecție și deratizare pe domeniul public al  municipiului  Turda. Acțiunea de dezinsecție se  desfășoară între orele 21:00 și 04:00 iar operațiunea de deratizare  se desfășoară între orele 8:00 și 16:00. În cazul în care nu va fi posibilă desfăsurarea acțiunilor de dezinsecție și deratizare din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, durata acestora se va decala.

 

Acțiunea de dezinsecție are in vedere următoarele obiective :

 

–         cursuri de ape, lacuri, ștranduri, obiective turistice, parcuri, străzi, spații verzi.

 

La efectuarea operațiunii de dezinsecție se utilizează următorul produs insecticid : K-Othrine EC 84 – substanța activă Deltamethrin 0,7 %, Esbiotrin 0,7%, Piperonyl butoxide/PBO 7%, produs avizat de Ministerul Sănătății- Comisia Națională a Produselor Biocide – Aviz nr. 5014BIO/18.12.24. Acest produs face parte din grupa principală 3, TP 18, în conformitate cu anexa V la Regulamentul (UE) nr. 528/2012 al Parlamentului European și al Consiliului din 22 mai 2012 privind punerea pe piață și utilizarea produselor biocide.

 

Operațiunea de dezinsecție vizează eradicarea următoarelor tipuri de insecte: țânțari, muște, gândaci. 

 

Pentru o cât mai bună eficiență, activitatea de dezinsecție trebuie tratată în mod unitar, atât pe domeniul public, cât și privat la nivelul localității, motiv pentru care facem un apel cetățenilor, asociațiilor de locatari/proprietari, agenților economici și instituțiilor de pe raza municipiului să efectueze operațiunea de dezinsecție a proprietăților, suprafețe interioare, spații verzi, curți,  subsolurile blocurilor, odată cu acțiunea de pe domeniul public a Muncipiului Turda.

 

         Actiunea de dezinsecție este realizată de societatea DDD INSECTO SRL cu utilaje portabile și autopurtate.

 

         Vă rugăm ca în perioada menționată să luați măsuri de protecție în vederea protejării familiilor de albine din 

 

          Municipiul Turda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acțiunea de deratizare are în vedere următoarele obiective:

 

–         cursuri de ape, lacuri, ștranduri, obiective turistice, parcuri, străzi, poduri, podețe, spații verzi.

 

La efectuarea operațiunii de deratizare se utilizează următoarele produse raticide:  Brodifacum 0,005 %, – raticide pentru combaterea rozătoarelor, produse avizate de Ministerul Sănătății- Comisia Națională a Produselor Biocide, aviz nr. RO/2019/0145/MRA/IT/2014/00178/AUT. Acestea fac parte din grupa Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Biocidelor avizate pentru profilaxia sanitar umană. Raticidul va fi amplasat în stații de intoxicare în zone ferite de accesul oamenilor și a animalelor de companie. Doză utilizată: 40 gr raticid/stație de intoxicare .Totuși vă rugăm să luați în considerare următoarele măsuri de siguranță :

 

 Instrucțiuni de prim ajutor

 

Inhalare : nu se aplică

 

Contact cu pielea: se spală imediat cu apă rece timp de 15 minute și dacă este necesar se va consulta un medic.

 

Contact cu ochii: se va limpezii imediat cu apă din abundență și se va consulta un medic. 

 

Ingerare : nu se va provoca regurgitarea . Se va administra carbon vegetal activ (în doze de 25-100mg) și se va consulta medicul.

 

Atidot specific: vitamina K1.

 

Pentru o cât mai bună eficiență, activitatea de deratizare trebuie tratată în mod unitar, atât pe domeniul public, cât și privat la nivelul localității, motiv pentru care facem apel cetățenilor, asociațiilor de locatari/proprietari, agenților economici și instituțiilor de pe raza municipiului să efectueze deratizarea proprietăților ( curți interioare, spații verzi, subsolurile blocurilor)  odată cu acțiunea de pe domeniul public.

 

Deratizarea reprezintă un complex de măsuri aplicate de toți factorii interesați pentru reducerea substanțială a populației de șoareci și șobolani și menținerii acestora la un nivel numeric redus. Respectarea periodicității  de efectuarea a operațiunii de deratizare (așa cum indică legislația în vigoare)  duce la reducerea pericolelor produse de rozătoare: imbolnavire a populației și a animalelor, pierderi economice, etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acțiunile se desfășoară în conformitate cu prevederile legale: Legea 101/2006, Ordinul nr.119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.

 

Pentru informații suplimentare  vă stăm la dispoziție la numerele de telefon : 0726235850  și 0761614493.

 

DDD INSECTO SRL,

 

Gelu Borza

 

Telefon: 0761614493

 

Email : dddinsecto2015@gmail.com

 

 

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: