spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

❗️Atenție❗️ Circulatie inchisa la Turda

Anunț închidere circulație! 👷‍♂️Pentru desfășurarea în siguranță a lucrărilor de...

(VIDEO) Accident rutier in Campia Turzii

Neadaptarea vitezei la conditiile de drum a cauzat un...

Alertă meteo lângă Turda

După perioada caniculară prin care am trecut, urmează furtunile! ISU...

Înălțați-vă proiectele la noi culmi cu Nacele Cluj!

Ai nevoie să ajungi la înălțime pentru lucrările tale...

Slow Food Turda invitată din nou la Angouleme

A treia deplasare pentru Slow Food Turda la Angouleme, oraș înfrățit cu Turda, a doua participare la Festivalul ”Les Gastronomades” organizat în fiecare an în luna noiembrie și a patra colaborare pentru organizație.

Acest eveniment gourmet reunește producători și bucătari și descrie călătoria produselor locale de la câmp pînă în farfurie. Pe parcursul festivalului vor fi organizate numeroase activități: ateliere de gătit, sesiuni de degustare, jocuri culinare, expoziții, divertisment pentru copii etc. În timpul festivalului este instalată o mare piață de fermieri, care permite vizitatorilor să cumpere brânză, miere, vin, panificație și diverse specialități locale.

Liderul Slow Food Turda, Marta Pozsonyi: ”Este cea de-a doua participare a noastră la evenimentul gourmet din Angoulême, unde vineri vom susține doua ateliere de educație culinară, împreună cu elevii de la școlile din localitate.

Sâmbătă, alături de colegele mele Stanca Cocus, bucătar la Centrul Gastronomic Turda și Zsofi Serestelyi, studentă la USAMV, Facultatea de Inginerie alimentară, voluntar al centrului, vom susține mai multe sesiuni de demonstație culinară și voi găti în compania unui renumit chef francez.

ISSA Feteasca Neagră de la Crama la Salina, funia de usturoi de la Cornești împletită de familia Nagy, turta dulce preparată cu mierea familiei Kepes sau nelipsita Friptură de Turda vor face parte din pachetul “Arome de la Turda” pe care le vom dărui cu drag organizatorilor.”

Această participare la eveniment este o oportunitate de a întări relațiile cu Comitetul de înfrățire din Angouleme iar discuțiile pentru parteneriate vor continua, după succesul colaborării din cadrul școlii de vară din anul 2021, desfășurat la Centrul Gastronomic Turda împreună cu copii de la Școala Josika Miklos și școli din Franța și Slovenia, intitulat Share food, cu activități anti risipă alimentară, fiind un proiect Erasmus+. 

spot_img
spot_img