fbpx
spot_img
spot_img

Sindromul orașului mic? Afla ACUM cum poți să depășești prejudecățile!

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Atunci când ai crescut într-un oraș mic poți să dezvolți o teamă copleșitoare de a fi examinată de alții. Dacă te simțit anxioasă sau agitată în jurul altor persoane, probabil că ai fost judecată sau criticată cu duritate de mai multe ori.

 

Descoperă în continuare cum poți să scapi de prejudecățile de “acasă”:

Atunci când cauți pe internet ”sindromul orașului mic”, în special în limba engleză, vei găsi diferite explicații care descriu un sentiment de neliniște, pentru că de fapt îți dorești să scapi de limitele orașului tău mic.

 

La polul opus, se află persoanele care au crescut într-un mediu dezvoltat și care, în timp, se bucură de bunăstare și de reușite financiare.

 

Creierul uman pune în mod natural lucrurile în categorii pentru a da sens lumii. De exemplu, copiii foarte mici învață repede diferența dintre băieți și fete. Dar valorile pe care le punem diferitelor categorii sunt învățate – de la părinții, de la colegii și prin observațiile pe care le facem despre modul în care funcționează lumea în care trăim. 

 

Caracteristicile comune ale prejudecății includ sentimente negative, credințe stereotipice și tendința de a discrimina membrii unui grup. În societate, poți observa adesea prejudecăți față de un grup bazat pe stereotipuri legate de rasă, sex, religie, cultură și multe altele. 

 

De exemplu, poate ai auzit că se fac angajări la videochat, de către agenția Gloria-agency.ro, însă nu reușești să faci acest pas pentru că te gândești prea mult la ce vor crede prietenii tăi sau familia ta despre tine.

 

Indiferent dacă este vorba despre un membru al familiei sau despre un prieten, este important să înțelegi că prejudecățile pot avea o influență puternică asupra modului în care oamenii se comportă și interacționează cu ceilalți – în special cu cei care sunt diferiți de ei.

 

Mai exact, atunci când oamenii dețin atitudini prejudiciabile față de ceilalți, tind să-i vadă pe toți cei care se încadrează într-un anumit grup ca fiind “la fel” și nu reușesc să privească cu adevărat fiecare persoană ca un individ unic.

 

De asemenea, este important să înțelegi că nu poți schimba mentalitatea altor persoane, însă poți să lucrezi cu a ta. De exemplu, reflectă la ultima dată când ai simțit că ai pierdut ceva, pentru că nu ai făcut tot ce ai putut. Gândește-te la modalități prin care poți folosi această experiență pentru a-ți alimenta “natura” competitivă, astfel încât să te poți duce la următorul nivel de succes. 

 

Să fii competitivă nu înseamnă întotdeauna ceva rău, în special atunci când muncești pentru a-ți realiza visele. Cel mai bun tip de competiție este aceea în care concurezi cu tine, provocându-te constant să devii o variantă mai bună a ta.

 

De asemenea, fii deschisă pentru schimbare! Este important să înțelegi că schimbarea oricărui tipar mental este totuși un proces gradual, dificil, iar unii oameni au nevoie de încurajare.

 

Deși abordarea directă a prejudecăților poate fi solicitantă, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional, evitarea acestora nu este întotdeauna o opțiune!

 

Odată ce ai realizat că prejudecățile s-au dezvoltat la o vârstă fragedă, în anumite contexte sociale, poți să-ți direcționezi toate eforturile pentru a elimina mentalitatea care te blochează să evoluezi. 

 

Sursa Foto: Pixabay.com

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: