27.3 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeȘtiri Câmpia TurziiSIMPOZION „PAVEL DAN – PROMOTOR AL CULTURII LOCALE”

SIMPOZION „PAVEL DAN – PROMOTOR AL CULTURII LOCALE”

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

În cadrul festivităților prilejuite de celebrarea a 65 de ani de la înființarea Liceului Teoretic „Pavel Dan” al cărui patron spiritual este scriitorul Pavel Dan, instituția școlară va organiza evenimentul cultural intitulat „PAVEL DAN – promotor al culturii locale”. Simpozionul va avea loc în data de 12 noiembrie 2018, la ora 12.oo, la Sala mică a Palatului Cultural „Ionel Floașiu” Câmpia Turzii.

Simpozionul este dedicat vieții și activității scriitorului Pavel Dan și este organizat de Liceul Teoretic „Pavel Dan” în colaborare cu Asociația Culturală Pavel Dan, prin reprezentanții acesteia, scriitorii Aurel Podaru – președintele asociației – și Mircea I. Casimcea – purtătorul de cuvânt al asociației şi responsabilul relaţiei cu presa. Organizarea acestui eveniment și readucerea în centrul atenției elevilor școlii a vieții și a operei scriitorului Pavel Dan vizează, înainte de toate, o problemă identitară, întrucât a vorbi astăzi despre Pavel Dan și a-l aduce în actualitate înseamnă, mai ales, a încerca să înțelegem cine suntem noi, paveldaniștii, cei care profesăm sau îndrumăm pașii elevilor și cine sunt elevii care studiază în cadrul unității de învățământ ce îi poartă cu demnitate numele. ( Daniela Cristina Popa, Director Liceul Teoretic Pavel Dan)

”Această activitate cultural-artistică va fi un prilej de a sensibiliza publicul școlar și comunitatea locală la valorile culturale ale poporului român, în general și ale spațiului transilvănean, în special, ilustrate exemplar prin activitatea și creația culturală a prozatorului Pavel Dan, cu atât mai mult cu cât personalitățile emblematice ale neamului nostru au reușit, prin excelența operei lor, să alinieze cultura naţională culturii universale. Intenționăm ca, prin acest proiect inițiat încă de anul trecut, să aducem un omagiu prozatorului Pavel Dan, mai ales acum, într-un moment în care valorile culturale sunt supuse unui amplu proces de globalizare și secularizare, pentru a atrage atenția asupra necesității de a ne conserva și promova valorile, personalitățile care au trezit în noi conștiința idențității naționale și ne-au conferit un profil cultural specific.” ( Diana Feurdean, responsabil catedra de Limba și Literatura română)

Scopul simpozionului este promovarea operei scriitorului şi a valorilor tradiţionale locale.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: