fbpx
HomeStiri din MuresSimpozion de urologie la Târgu Mureș
spot_img
spot_img

Simpozion de urologie la Târgu Mureș

- Publicitate -
spot_img

Asociația Urologică “Prof. Dr. Dorin Niculescu” din Tîrgu Mureș și Clinica de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș organizează în perioada  24-25.05.2019, în colaborare cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie Tîrgu Mureș, Asociația Română de Urologie, Colegiul Medicilor din România, filiala Tîrgu Mureș, Ordinul Asistenților Medicali, Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR)  filiala Tîrgu Mureș, simpozionul “ Actualități în Urologia Tîrgumureșeană – 2019 . Lucările se desfășoară în acest an la Grand Hotel, Tîrgu Mureș.

Simpozionul se adresează rezidenților și specialiștilor de medicină a familiei, urologie, oncologie, nefrologie, ginecologie, anatomo-patologie, respectiv asistenților medicali dar și studenților mediciniști.

Deschiderea simpozionului a avut loc în prezența Președintelui Consiliului Județean Mureș, dn.-ul Péter Ferenc, a Managerului Spitalului Clinic Județean Mureș, Dr. Ovidiu Gîrbovan, a decanului Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie, dn.-ul  Dr. Ovidiu Cotoi, și a președintelui simpozionului Prof. Dr. Mártha Orsolya.

Președintele de onoare, Prof. Dr. Mártha Orsolya, șeful Secției Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, a apreciat participarea numeroasă, menționând la capitolul noutăți faptul că: “ am reușit împreună cu conducerea Asociației Române de Urologie, cu sprijin extrem de puternic din partea Comisiei de Sănătate să avem un caiet de curriculă  în  urologie ceea ce este o noutate în domeniu. Personal nu știu dacă mai există specialitate care să fi întreprins un astfel de demers.  Se vede că am înțeles ce înseamnă viitorul, viitorul înseamnă specialiști extrem de bine pregătiți care să știe să lucreze cu cele mai noi cuceriri în lumea științifică”.

Președintele Consiliului Județean Mureș a menționat în discursul susținut cu acest prilej faptul că anul 2019 va fi anul investițiilor în medicină “ pot să spun că anul acesta indiferent ce se întâmplă vom porni  investiția constând în construcția unei noi clădiri în spatele actualei clinici de urologie (…), sunt necesare noi spații. Probabil că ați aflat, ați văzut că am avut la începutul anului foarte multe declarații de presă, considerăm că în anul 2019 trebuie să fie anul investițiilor în medicină.

 

Dr. Ovidiu Gîrbovan, managerul Spitalului Clinic Județean Mureș, a subliniat referitor la ediția din acest an a simpozionului că “tradiția, atunci când este păstrată, duce numai la lucruri bune și performanță”. De asemenea el i-a felicitat pe dl. Prof. Dr. Oșan Virgil și Dr. Bakó János : “În mod special vreau să îi salut pe seniorii specializării urologie prezenți în această sală. Sunt un absolvent al Universității de Medicină și Farmacia din Tîrgu Mureș, am beneficiat de sfaturile și îndrumările lor,  vreau pe această cale să le mulțumesc și să îi asigur de toată considerația mea.”

Vă transmitem atașat instantanee de la deschiderea evenimentului.

În cadrul aceluiași eveniment a fost organizat concursul “Urodinamica în Uroginecologie (Managementul Vezicii hiperactive), de către  Secția Clinică de Urologie a Spitalului Clinic Județean Mureș în perioada 22-24 mai 2019, care a avut loc la Clinica de Urologie a Spitalului Clinic Județean Mureș (Gheorghe Marinescu, nr. 1).

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: