12 C
Turda
Saturday, September 24, 2022
spot_img
HomeStiri din MuresSiguranţa rutieră ne priveşte pe toţi

Siguranţa rutieră ne priveşte pe toţi

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Prevenirea accidentelor rutiere reprezintă o prioritate a poliţiei mureşene. În ciuda eforturilor depuse de către poliţişti, uneori se pot întâmpla evenimente tragice, pe fondul nerespectării legislaţiei în domeniul prevenirii incendiilor.

În aceste condiţii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş reaminteşte tuturor proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri, că le este interzis să ardă miriştile, stufărişul sau vegetaţia uscată, fără acceptul autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi fără informarea prealabilă a primăriilor şi serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale pot avea consecinţe grave asupra comunităţii, prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

În vederea prevenirii unor evenimente grave, generate de aceste incendii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş vă recomandă:

• Aprinderea vegetaţiei se va face cu respectarea strictă a tuturor prevederilor legale!
• În cazul în care observaţi asemenea incendii, anunţaţi autorităţile la numărul de urgenţă 112!
• Conducătorii auto să nu intre în perdelele de fum provenite de la incendiile provocate în apropierea arterelor rutiere, pentru că există riscul producerii unor accidente!
• În asemenea cazuri, să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, iar, atunci când nu este posibil, cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, paralel cu axa acestuia, punând în funcţiune luminile de avarie în mod succesiv!

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: