fbpx
Tuesday, May 30, 2023
spot_img
spot_imgspot_img
HomeStiri AlbaSIGURANŢA ELEVILOR ÎN DRUMUL LOR SPRE ŞI DE LA ŞCOALĂ – PRIORITATE...

SIGURANŢA ELEVILOR ÎN DRUMUL LOR SPRE ŞI DE LA ŞCOALĂ – PRIORITATE A POLIŢIŞTILOR RUTIERI DIN ALBA

spot_img

Poliţiştii rutieri din Alba au continuat activităţile pentru creşterea siguranţei elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor în zonele unităţilor de învăţământ. De la începutul anului şcolar a fost asigurată prezenţa poliţiştilor în zonele aglomerate, adiacente şcolilor şi grădiniţelor, au fost verificate semnalizările rutiere şi marcajele pietonale din proximitatea acestora, iar poliţiştii au participat la peste 60 de întâlniri cu copiii.

În perioada septembrie – noiembrie 2018, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au intensificat activităţile ce vizează creşterea siguranţei rutiere în zona unităţilor de învăţământ.

Acestea au urmărit verificarea modului în care este realizată semnalizarea rutiera verticală şi orizontală, verificarea modului în care se realizează transportul elevilor cu microbuzele şcolare dar şi susţinerea unor lecţii de educaţie rutieră, adresate şcolarilor şi preşcolarilor.

Totodată, poliţiştii rutieri, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au fost prezenţi în apropierea şcolilor, în zonele cu trafic aglomerat, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi elevii.

Cu ocazia controalelor efectuate în teren, poliţiştii au constatat 12 situaţii în care fie lipseau indicatoarele rutiere specifice, fie erau deteriorate sau marcajele rutiere destinate trecerilor pentru pietoni erau şterse. Pentru remedierea acestor deficienţe, poliţiştii au solicitat administratorilor drumurilor publice, măsuri urgente.

Într-o situaţie, executantul unor lucrări de amplasare a amenajărilor rutiere în scopul reducerii vitezei de deplasare a autovehiculelor în zona unei unităţi de învăţământ, a fost sancţionat contravenţional pentru că nu a respectat obligaţiile referitoare la condiţiile de realizare a lucrării.

O altă componentă a activităţilor organizate în această perioadă a fost cea informativ – preventivă.

Astfel, poliţiştii rutieri au susţinut peste 60 de lecţii de educaţie rutieră, atât în unităţi de învăţământ din mediul urban cât şi în mediul rural.

Copiilor le-au fost oferite explicaţii legate de semnificaţia indicatoarelor rutiere şi regulile de circulaţie ce trebuie să le respecte şi au fost sfătuiţi să adopte un comportament preventiv atât în drumul lor spre şi de la şcoală cât şi în restul situaţiilor când sunt participanţi la traficul rutier, fie în calitate de pietoni, fie în calitate de biciclişti.

Asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în şcoli şi în zona unităţilor şcolare rămâne o prioritate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar acţiunile de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi copiii vor continua.

spot_img
spot_img
spot_img
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img
spot_img

Most Popular

%d bloggers like this: