Și-a făcut legitimație falsă să-i crească faima … dar i-a crescut doar cazierul

spot_imgspot_img

În cursul acestei zile, 25 mai 2023, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Mureș – Biroul Combaterea Infracțiunilor Contra Patrimoniului și Grupări Infracționale au efectuat o percheziție, în Târgu-Mureș, la locuința unui bărbat de 31 de ani, bănuit că și-ar fi cofecționat o legitimație de poliție falsă. Acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

În fapt, în baza activităților investigative derulate și a informațiilor obținute, polițiștii s-au sesizat din oficiu, la data de 27 aprilie a.c., cu privire la faptul că cel în cauză și-ar fi confecționat o legitimație de poliție falsă, cu care s-ar fi recomandat mai multor persoane din municipiul Târgu-Mureș ca fiind polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș – Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

De asemenea, cercetările au relevat faptul că acesta și-ar fi confecționat singur legitimația și s-ar fi recomandat a fi polițist începând cu anul 2022.

Cu ocazia percheziției, polițiștii au descoperit și ridicat legitimația în cauză, bărbatul fiind condus la sediul unității de poliție, pentru audieri.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind condus și predat reprezentanților Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ,,fals material în înscrisuri oficiale”.

spot_img
%d