spot_img

Sesizări RefleqtMedia: „Vrem o țară ca afară, dar nu ne strângem căcații după câini!”

Date:

Share post:

O cititoare RefleqtMedia ne-a trimis câteva fotografii exemplificative, dar și o sesizare cu privire la educația „debordantă” de care dau dovadă concitadinii noștri, din Câmpia Turzii.

„Vrem o ţară ca afară… Mulţi folosim expresia:”Vrem o ţară ca afară”, ne dorim să fim ca cei din Vest, le preluăn obiceiurile, trendurile, moda, etc…mai puţin comportamentul în unele situaţii. Unii dintre noi nu se pot comporta ca şi cetăţenii “de afară”.

De ce? Pentru că asta este mentalitatea noastră. Şi aici mă refer la plimbarea animalelor de companie, un obicei care a devenit o modă, un trend. Făra a fi împotriva acestui trend care este o necesitate pentru animalele de companie, îmi exprim nemulţumirea legată de ceea ce rămâne pe spaţiile verzi din faţa sau din spatele blocurilor, pe spaţiile verzi din faţa curţilor în urma animalelor plimbate pe străzi.

Sigur că spaţiul din din faţa sau din spatele blocurilor, din faţa curţilor aparţine Domeniului Public dar este îngrijit de noi, cetăţenii. Îngrijim şi tundem iarba, plantăm flori şi nu este tocmai plăcut să calci în excremente sau să cureţi excrementele rămase în urma acestori plimbări ale animalelor de companie însoţite de stăpâni care cu nonşalanţă şi impertinenţă nici măcar nu se sinchisesc în prezenţa noastră, ba mai mult încep sa ne injure şi să ne jignească dacă le atragem atenţia.

Nu mi se pare normal şi corect ca zi de zi să curăţăm pentru că unii nu-şi asumă responsabilităţile care vin la pachet cu un animal de companie!

Pe străzi, pe trotuare, la marginea trotuarelor, în parcări pe sub maşini, excremente de câini şi de pisici- care s-au înmulţit şi ele! Normal ar fi ca stăpânii sâ aibă asupra lor acea punguţă, mănuşa, acel făraş mic pentru a strange după animale.

Am văzut în oraşele mai mari oameni civilizaţi care respectă aceste reguli şi se gândesc la ceilalţi din spirit civic sau pur şi simplu din bun simţ!

Dacă “vrem o ţară ca afară“ haideţi să încercăm noi să fim în primul rând ca cetăţenii de “afară”!!!”, a spus femeia.

Adevărul este că NICIUN CETĂȚEAN nu respectă legea în ceea ce privește gestionarea excrementelor animalelor de companie … dar nici Poliția Locală nu sancționează comportamentele impertinente.

spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Dorin Lojigan: „Pentru mine sunt mai importante investițiile din oraș decât orice cheltuială de personal!”

Ședința de Consiliu Local al Municipiului Câmpia Turzii, organizată...

Final de carieră și aprecierea meritelor

La sfârșitul primei luni a anului a fost organizată...

Accident rutier la Câmpia Turzii

Mai multe echipaje de poliție, pompieri și SMURD intervin...

Dorin “Gogu” Roșu întregește legiunea sârmară de la FCCT

✍️Bine ai venit, Roșu Dorin! 👏 ⚽️Roșu Dorin s-a alăturat...
%d bloggers like this: