fbpx
HomeFEATUREDSesizări RefleqtMedia: „Vrem o țară ca afară, dar nu ne strângem căcații...
spot_img
spot_img

Sesizări RefleqtMedia: „Vrem o țară ca afară, dar nu ne strângem căcații după câini!”

- Publicitate -
spot_img

O cititoare RefleqtMedia ne-a trimis câteva fotografii exemplificative, dar și o sesizare cu privire la educația „debordantă” de care dau dovadă concitadinii noștri, din Câmpia Turzii.

„Vrem o ţară ca afară… Mulţi folosim expresia:”Vrem o ţară ca afară”, ne dorim să fim ca cei din Vest, le preluăn obiceiurile, trendurile, moda, etc…mai puţin comportamentul în unele situaţii. Unii dintre noi nu se pot comporta ca şi cetăţenii “de afară”.

De ce? Pentru că asta este mentalitatea noastră. Şi aici mă refer la plimbarea animalelor de companie, un obicei care a devenit o modă, un trend. Făra a fi împotriva acestui trend care este o necesitate pentru animalele de companie, îmi exprim nemulţumirea legată de ceea ce rămâne pe spaţiile verzi din faţa sau din spatele blocurilor, pe spaţiile verzi din faţa curţilor în urma animalelor plimbate pe străzi.

Sigur că spaţiul din din faţa sau din spatele blocurilor, din faţa curţilor aparţine Domeniului Public dar este îngrijit de noi, cetăţenii. Îngrijim şi tundem iarba, plantăm flori şi nu este tocmai plăcut să calci în excremente sau să cureţi excrementele rămase în urma acestori plimbări ale animalelor de companie însoţite de stăpâni care cu nonşalanţă şi impertinenţă nici măcar nu se sinchisesc în prezenţa noastră, ba mai mult încep sa ne injure şi să ne jignească dacă le atragem atenţia.

Nu mi se pare normal şi corect ca zi de zi să curăţăm pentru că unii nu-şi asumă responsabilităţile care vin la pachet cu un animal de companie!

Pe străzi, pe trotuare, la marginea trotuarelor, în parcări pe sub maşini, excremente de câini şi de pisici- care s-au înmulţit şi ele! Normal ar fi ca stăpânii sâ aibă asupra lor acea punguţă, mănuşa, acel făraş mic pentru a strange după animale.

Am văzut în oraşele mai mari oameni civilizaţi care respectă aceste reguli şi se gândesc la ceilalţi din spirit civic sau pur şi simplu din bun simţ!

Dacă “vrem o ţară ca afară“ haideţi să încercăm noi să fim în primul rând ca cetăţenii de “afară”!!!”, a spus femeia.

Adevărul este că NICIUN CETĂȚEAN nu respectă legea în ceea ce privește gestionarea excrementelor animalelor de companie … dar nici Poliția Locală nu sancționează comportamentele impertinente.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: