spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Seriale SF pe care merită să le vezi

Serialele SF au un farmec aparte și stârnesc curiozitatea multor oameni. Din acest motiv, în ultimele decenii au fost lansate numeroase producții ce s-au bucurat de un succes semnificativ.

În perioada recentă, pasionații genului SF s-au putut delecta cu un serial precum Manifest. Însă nostalgicii își amintesc cu drag de serialele Star Trek, Stargate SG-1 ori Battlestar Galactica. Mai multe despre aceste seriale poți descoperi în acest articol.

Manifest

Serialul a fost lansat în 2018 și cuprinde patru sezoane. NBC este compania care a creat serialul, care ulterior a trecut și pe Netflix. Din serial putem vedea povestea unor pasageri care călătoreau din Jamaica spre New York, dar care au dispărut timp de 5 ani și jumătate după ce aeronava s-a confruntat cu niște turbulențe ieșite din comun. Aceștia au decolat pe 7 aprilie 2013, dar au aterizat tocmai pe 4 noiembrie 2018. Perioada petrecută într-un univers necunoscut le-a dat complet viața peste cap și revenirea printre cei cunoscuți nu a fost ușoară, având în vedere câte lucruri s-au schimbat în acel interval.

Star Trek: The Next Generation

Franciza Star Trek este arhicunoscută printre fanii genului SF. Iar The Next Generation este a treia serie și a fost difuzată între 28 septembrie 1987 și 23 mai 1994. A avut în total 178 de episoade în cele șapte sezoane. Acțiunea se petrece în secolul al XXIV-lea și ne prezintă activitățile de pe nava USS Enterprise (NCC-1701-D) în timp ce explorează Calea Lactee. Pentru mulți oameni, acesta este cel mai bun serial SF din istorie.

O dovadă în acest sens sunt audiențele făcute de ultimul episod, care a fost urmărit de peste 30 de milioane de oameni. Serialul a câștigat în total 19 premii Emmy, iar ulterior a apărut și a patra franciză: Star Trek: Deep Space Nine. Nu este însă singurul produs derivat, deoarece serialul a inspirat și apariția unui video slot ce poate fi accesat atât cu mize reale, cât și în versiune demo la adresa casino.netbet.ro/sloturi (L1160651W000195 ONJN, 18+, Joacă Responsabil). Jocul se numește Star Trek: The Next Generation și a apărut în 2019, sub semnătura celor de la Skywind. Partea grafică este un punct forte, mai ales că include secvențe din serial, iar pe grila de joc apar și eroii principali.

Stargate SG-1

Tot la capitolul seriale SF clasice, nu putem ignora nici Stargate SG-1. Acțiunea din serial se produce la un an de la filmul Stargate, lansat în 1994. În acest univers putem vedea cum mai multe dispozitive extraterestre antice (porți stelare) sunt conectate la cele mai importante galaxii. Astfel, prin intermediul lor se ivește oportunitatea unor călătorii interstelare aproape instantanee. Echipa SG-1 are astfel misiunea de a explora galaxia și de a apăra Pământul de diversele amenințări extraterestre. Serialul a fost difuzat timp de zece ani, între 1997 și 2007.

Battlestar Galactica

A fost difuzat mai întâi ca o mini-serie TV în anul 2003, iar apoi a continuat cu alte patru sezoane. Serialul s-a încheiat în 2009, iar printre actorii pe care i-am putut vedea îi amintim pe Edward James Olmos, Mary McDonnell și Kate Sakchoff. Este un serial care s-a bucurat de recunoașterea specialiștilor, motiv pentru care a fost inclus în topul celor mai bune 100 de producții TV din istorie de revista Time.

A primit un premiu Peabody și a avut 19 nominalizări la Emmy, reușind să câștige trei trofee. În general, despre Battlestar Galactica se poate spune că este genul de serial care nu a trecut neobservat și face parte din categoria “oldies but goldies”, la fel ca Stargate SG-1 și Star Trek: The Next Generation.

Sursa foto canva.com

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img