spot_img

ذات صلة

جمع

Detalii actualizate despre funeraliile lui Dumitru Babaioana

Anca Babaioana a prezentat noi informatii despre priveghiul si...

Noi detalii despre scandalul dintre ciobani

RefleqtMedia v-a prezentat ieri primele date despre un scandal...

El a murit in accidentul de aseara

Viata i-a fost curmata brusc, la 19 ani, dupa...

Un mort si 3 raniti, la Moldovenesti

Accidentul rutier de la Moldovenesti este mai grav decat...

Accident rutier la Moldovenești

Două autoturisme s-au ciocnit frontal, în urmă cu câteva...

Seminar Erasmus+ privind educația ecologică

Timp de trei zile, în perioada 20-22 martie anul curent, directoarea Școlii Gimnaziale Viișoara, doamna profesor Camelia Costantea, a participat la un seminarul Practici ecologice pentru creșterea durabilității mediului (Green Practices for Increasing Environmental Sustainability), desfășurat la Riga,în Estonia. Instituția gazdă a fost Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale din Letonia.


Scopul principal al evenimentului a fost acela de a aprofunda înțelegerea priorității “Mediu și combaterea schimbărilor climatice” din programul Erasmus+ (2021-2027), dar și de a prezenta practici de succes din cadrul proiectelor privind creșterea durabilă și un comportament responsabil față de mediu.
Seminarul a reunit reprezentanți din sectoarele educație școlară, formare profesională, educația adulților și învățământ universitar și a constat în expuneri, dicuții, schimb de bune-practici privind implementarea unor proiecte școlare care au ca temă practicile ecologice și sustenabilitatea, workshop-uri și o vizită de studiu la Școala Gimnazială Babite care deține titlul de ambasador Eco-școală.


Seminarul a oferit un cadru favorabil pentru stabilirea unui networking instituțional cu alte școli din U.E., de a schimba idei și a împărtăși experiențe, participanții- cadre didactice, formatori, decidenți din sfera educațională- dobândind noi cunoștințe și experiențe în ceea ce privește sustenabilitatea și problemele de mediu.


Seminarul a fost finanțat prin Programul Erasmus+.

spot_imgspot_img