fbpx
spot_img
spot_img

Ședință cu scântei în Consiliul Local Câmpia Turzii sau „părintele Morar versus creșă”…

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Consilierii locali ai Municipiului Câmpia Turzii au fost convocați, astăzi, într-o ședință ad-hoc, pentru a dezbate un singur proiect de hotărâre.

Este vorba despre un proiect prin care Primăria retrăgea dreptul de folosință gratuită asupra unor terenuri de către Parohia Ortodoxă nr. 4 Câmpia Turzii.

Respectivele terenuri fac parte dintr-o parcelă mai mare pe care UAT Câmpia Turzii a transmis-o, cu drept de folosință, către parohia părintelui Morar Ioan, pentru a construi atât biserica cea nouă, care astăzi poartă hramul „Sfântului Mare Mucenic Gheorghe”, purtătorul de biruință, precum și un Centru de Îngrijire a persoanelor Vârstnice.

Scopul retragerii dreptului de folosință asupra unui teren în suprafață totală de 3000 mp era acela de a-l pune la dispoziția Ministerului Dezvoltării, în vederea edificării unei creșe pentru familiile tinere care locuiesc în noul cartier din cartierul Șarât.

Încă din debutul dezbaterilor, consilierii locali PSD, Gheorghe Iulian Rece și Mihai Șandru au contestat inițiativa primarului.

„Încă din capul locului spun că ideea construirii unei creșe este extraordinară, însă construirea creșei în acea locație ar periclita proiectul părintelui Morar. Am vorbit cu oameni de pe Șarât, iar aceștia spun că nu ar trebui să fie periclitat proiectul”, a declarat Gheorghe Iulian Rece.

În replică, primarul – Dorin Lojigan – le-a reproșat consilierilor locali PSD de faptul că se opun unui proiect de dezvoltare.

„În ceea ce privește Căminul de bătrâni pe care părintele Morar îl construiește … vreau să vă spun că autorizația de construire a acelui proiect expiră în luna noiembrie și nu va mai putea fi prelungită, deoarece a fost prelungită a doua oară.

Banii pentru creșă vin de la Ministerul Dezvoltării… iar acea creșă va fi un obiectiv foarte important pentru tinerele familii de pe Șarât. Avem un spor de natalitate și trebuie să le punem la dispoziție cetățenilor facilitățile necesare, iar printre acele facilități este și acea creșă.

Inclusiv Arhiepiscopia de Cluj a recunoscut faptul că proiectul Căminului de Vârstnici nu poate fi finalizat integral”, a declarat Dorin Lojigan.

Ba mai mult, primarul a dezvăluit și faptul că Parohia nr. 4 ortodoxă ocupă ILEGAL terenul din fața bisericii.

La final s-a ajuns la vot, singurii care s-au opus fiind consilierii locali PSD.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: