Sedinta a primarilor clujeni cu Secretarul General al Guvernului

spot_imgspot_img

Prefectul de Cluj, doamna Irina Munteanu, face tot posibilul pentru a media discrepantele de comunicare dintre administratia centrala si cea locala.

Ieri, la Prefectura Cluj, a avut loc o sedinta a primarilor clujeni cu domnul Mircea Abrudean, Secretarul General al Guvernului.

ℹ️ În această dimineață, la sediul Instituției Prefectului – Județul Cluj a avut loc, la inițiativa doamnei Irina Munteanu, prefectul județului Cluj, o ședință cu participarea primarilor și reprezentanților autorităților publice locale și județene.

🤝🏻 Întrucât o parte din noile modificări fiscal-bugetare se aplică din luna noiembrie a acestui an și datorită complexității acestora, la invitația doamnei prefect, Secretarul General al Guvernului, domnul ministru Mircea Abrudean și domnul Ioan Pop, Directorul General al Direcției Generale a Finanțelor Publice Cluj-Napoca au prezentat clarificări și modul de aplicare al Legii 296/2023 și a Ordonanței de Urgență numărul 90/2023.

✅ În completare, domnul ministru Mircea Abrudean a expus detalii privind o serie de termene, cât și situația plăților pentru programele PNRR, PNDL, CNI și Anghel Saligny. Totodată a prezentat clarificări referitoare la alocarea fondurilor care vor fi efectuate până la finalul anului în curs.

⏺️ Legea nr. 296 din 2023 este o lege fiscal-bugetară care are ca scop asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung. Legea conține o serie de modificări ale Codului Fiscal și ale altor legi speciale cu impact asupra mai multor categorii de impozite și taxe, precum și asupra sistemului RO e-Factura ce va intra în vigoare în România începând din 2024.

⏺️ Ordonanța de Urgență nr. 90 din 27 octombrie 2023 este o ordonanță fiscal-bugetară și are ca scop reducerea cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar asumată prin Programul de convergență. Ordonanța conține o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, precum și modificări ale unor acte normative. Printre acestea se numără suspendarea ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepția posturilor unice din instituțiile și autoritățile publice.

➡️ Instituția prefectului asigură consultanță juridică instituțiilor și autorităților publice locale și județene, în condițiile legislației în vigoare, cu scopul de a optimiza și eficientiza punerea în aplicare a Programului de Guvernare.”, a transmis, ieri, Prefectura Cluj.

spot_img
%d bloggers like this: