spot_img

Se va închide centrul de vaccinare de la Câmpia Turzii? Citește răspunsul oficial!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Având în vedere scăderea drastică a adresabilității față de centrele de vaccinare din județul Cluj, în cursul zilei de ieri a avut loc  o ședință de evaluare a activității respectivelor centre.

✅ Astăzi, la sediul Instituției Prefectului-Județul Cluj a avut loc întâlnirea de lucru pentru evaluarea centrelor de vaccinare din județ, condusă de doamna subprefect Irina Munteanu. În cadrul întâlnirii au participat reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publica și ai Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

➡️ Urmare a analizei activității centrelor de vaccinare, a gradului de adresabilitate și de accesabilitate al populației, s-au emis o serie propuneri de modificare a zilelor și al orarelor de activitate, în colaborare cu autoritățile locale și cu coordonatorilor acestora. De asemenea, s-a propus sistarea activității unora dintre centrele de vaccinare, din cauza prezenței foarte reduse a populației în cadrul acestora.

➡️ Un punct important a fost reprezentat de necesitatea mutării ale unora din sălile de sport, din cadrul unor unități de învățământ, acolo unde condițiile o permit, astfel încât să se poată relua desfășurarea de activități fizice ale elevilor, atunci când nivelul incidenței de persoane depistate pozitiv la COVID-19 o va permite.

➡️ Eficientizarea programului de activitate al centrelor de vaccinare și menținerea adresabilității populației va fi evaluată în cadrul ședinței cu Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, urmând ulterior să fie transmisă opiniei publice.

➡️ Având în vedere actualul context pandemic, se evaluează posibilitatea înființării unor centre de testare, astfel încât, acestea să vină în ajutorul populației și să conducă la reducerea solicitărilor de testare pentru Serviciul de Ambulanță al Județului.”, transmite Prefectura Cluj.

Având în vedere că subprefectul, Irina Munteanu, a condus ședința, am întrebat-o pe aceasta dacă vreunul dintre centrele de vaccinare din mediul urban va fi închis.

„S-a facut propuneri de inchidere, transformare, reorganizare a programului de functionare pe zile, ore, relocare si initiative noi adaptate nevoilor populatiei. Toate acestea vor fi propuse CNCAV – ului si daca raman in aceasta forma le vom face publice.”, ne-a transmis doamna Irina Munteanu.

 

Răspunsul oficial al CNCAV va fi formulat joi, astfel că atunci RefleqtMedia vă va prezenta cele mai noi informații din acest sens.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Mitropolitul Clujului vine la Câmpia Turzii – va oficia Sfânta Liturghie

Anunțul a fost făcut de părintele, Sebastian Zăhan, în cursul serii de ieri. „Dragii mei, miercuri, 1 iunie, de...

Știrea cititorului: Hrănim câinii vagabonzi cu pungi de carne lăsate în Berc?

O cititoare RefleqtMedia ne-a trimis un set de fotografii cu felul în care persoane necunoscute hrănesc maidanezii din...

Metodologia de atribuire a granturile pentru școlile cu rezultate deosebite, supusă dezbaterii publice de Primăria Câmpia Turzii

În temeiul dispoziţiilor art. 7 alin. (1) și alin. (2) din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în...

Si beat, si fara permis, la volan prin Campia Turzii

La data de 22 mai a.c., în jurul orei 00.40, polițiștii de ordine și siguranță publică din cadrul...
spot_img

Festivalul Internațional de Teatru continuă la Turda

Festivalul Internațional de Teatru Turda 2018 vă invită și în următoarele zile să vă bucurați de spectacole și invitați de excepție. ...
%d bloggers like this: