Se va construi un nou buncăr pentru radioterapie la Spitalul Clinic Județean Mureș

spot_imgspot_img

Consilierii județeni și-au exprimat astăzi acordul pentru realizarea lucrării „Construcţie buncăr şi spaţii conexe la laboratorul de radioterapie” din incinta unui imobil care face parte din domeniul public al judeţului Mureş şi se află în administrarea Spitalului Clinic Judeţean Mureş. Ministerul Sănătăţii derulează Proiectul Privind Reforma Sectorului Sanitar – „Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar”, finanţat prin Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în cadrul căruia a fost planificat a se achiziţiona prin licitaţie echipamente specifice de radioterapie inclusiv pentru Secţia Clinică de Oncologie Medicală şi Laboratorul de radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş. În acest sens, este necesară construcţia unui nou centru de radioterapie cu două buncăre sau cel puţin unul pentru instalarea unui accelerator liniar, cameră CT şi zone adiacente desfăşurării activităţii. Acesta va avea o arie construită de 682,24 mp., în incinta Clinicii de Oncologie din Tîrgu Mureș.
Se va relua licitația pentru atribuirea operării stației TMB de la Sînpaul
În luna septembrie a anului trecut CJ Mureș a derulat procedura de atribuire a operării Stației de Tratare Mecano Biologică (TMB) din localitatea Sînpaul, dar nu a fost depusă nici o ofertă. În baza analizei făcute, documentația inițială de licitație a fost revizuită cu privire la modul în care autoritatea contractantă și ADI Ecolect Mureș se vor implica în sprijinirea viitorului operator. Aceste clarificări suplimentare, prevăd: – Implicarea CJ Mureș și ADI Ecolect Mureș în sprijinirea viitorului operator în vederea asigurării cantității de 65.000 tone/an, menținerea indicatorului de performanță stabilit în aplicația de finanțare privind reducerea masică de minim 19% a deșeurilor procesate la care s-au adăugat prevederi referitoare la derogarea de la acest indicator în perioada de tranziție, până la intrarea în funcțiune a sistemului SMIDS. Proiectul a trecut de votul consilierilor județeni, urmând a se realiza demersurile pentru reluarea procedurii de licitație.
88 milioane de lei pentru finanțarea secțiunii de dezvoltare a bugetului județean
Potrivit hotărârii adoptate în ședința de plen a lunii ianuarie suma de 138 de milioane de lei din excedentul bugetar cumulat al anilor trecuți va fi folosită pentru finanțare secțiunii ”dezvoltare” a bugetului județean, în cuantum de 88 de milioane de lei, precum și pentru acoperirea temporară a golurilor de casă a secţiunii de funcţionare, în cuantum de 50 de milioane de lei.
Programul județean de transport, actualizat
În vederea actualizării anuale a Programului judeţean de transport, operatorii de transport şi unele primării au depus solicitări şi propuneri privind modificarea orelor de plecare/sosire în/din curse, suplimentarea/reducerea numărului de curse pe anumite trasee, respectiv introducerea unor trasee noi. Toate solicitările au fost analizate în şedinţa de lucru din data de 05.10.2017 la care au participat operatorii de transport judeţean de persoane, deţinători de licenţe de traseu. Astfel, a fost modificat numărul de curse pentru 8 trasee iar pentru 11 trasee au fost modificate graficele de circulație. De asemenea, au fost introduse două trasee noi, respectiv Tîrgu-Mureș – Corunca Vațman și Târnăveni-Dâmbău. Programul județean de transport actualizat poate fi consultat pe www.cjmures.ro.
Tot în ședința de astăzi consilierilor județeni le-au fost prezentate două informări cu privire la activitatea din cursul anului 2017 a Președintelui Consiliului Județean Mureș și a Comisiilor de specialitate ale CJ Mureș. Documentele pot fi consultate pe www.cjmures.ro.

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureş

spot_img
%d bloggers like this: