spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Haha, chiar credeați că PSD și PNL se urăsc?

Hai să vedeți cum o să reușesc, prin acest...

👥Parteneriatele generează performanță! Vă mulțumim!

🎓Educația este unul dintre pilonii esențiali ai unei societăți...

Iată cum s-a petrecut accidentul de la Copăceni

IPJ Cluj a prezentat detalii despre dinamica accidentului rutier...

ATENȚIE! Restricțiile pe A3, Gilău, continuă

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj a remis...

Fost chiriaș a distrus bunurile dintr-un apartament

Fost chiriaș a pătruns prin efracție și a distrus...

Se schimbă legea achizițiilor publice

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a lansat în dezbatere publică ordonanța de urgență privind modificarea și completarea Legii achizițiilor publice (98/2016) și a Legii achizițiilor sectoriale (99/2016), transmite Termene.ro.

Proiectul conferă autorităților contractante dreptul de a suspenda procedura achiziției publice și totodată obligă companiile contractante să ajusteze tarifele oferite subcontractanților, atunci când situația o impune.

Modificările propuse includ:

  • Introducerea unui amendament ce ar permite autorității contractante să suspende procedura de achiziție publică înainte de împlinirea termenului stabilit pentru depunerea ofertelor/candidaturilor, în baza unei note justificative.
  • Introducerea obligației firmelor contractante de a ajusta prețurile firmelor subcontractate pentru serviciile prestate/lucrările executate de către acestea din urmă, în condițiile în care autoritatea contractantă aplică la rândul său clauze de ajustare/actualizare a prețurilor. 
  • Proiectul prevede totodată penalități pentru firmele contractante care nu ajustează prețurile achitate subcontractanților, ce constau în „plata unei penalități în cuantum egal cu contravaloarea sumelor neachitate subcontractantului cu titlu de ajustare/actualizare.”
  • Totodată, numele firmelor subcontractante vor trebui comunicate entității care atribuie contractul înainte de demararea lucrărilor, se menționează în propunerea legislativă.

Proiectul de ordonanță de urgență se află în dezbatere publică până la data de 7 iulie 2024.

spot_img
spot_img