fbpx
spot_img

Se lucrează intens la cinci poduri și la asfaltarea sectorului de drum Iara – Surduc

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img

Share post:

Lucrările desfășurate de Consiliul Județean Cluj în vederea finalizării, cu fonduri europene, a modernizării și reabilitării drumului județean 107M Luna de Sus – Băișoara – Iara – Surduc – Buru – limită cu județul Alba, în lungime de 42 de kilometri, avansează în ritm rapid.

Astfel, în această fază, se execută lucrări care vizează cinci poduri și așternerea celui de al doilea strat de asfalt, cel de binder, între localitățile Iara și Surduc, mai exact între km 29+000 și 32+000.

 

Alin Tișepreședintele Consiliului Județean Cluj: „Finalizarea acestui proiect este de o importanță majoră atât pentru localnici, cât și pentru turiștii care vizitează zona montană a județului. Urmărim îndeaproape întregul proces de modernizare, astfel încât la finalul lucrărilor acesta să îndeplinească toate standardele de calitate și siguranță. Drumul județean 107M este unul strategic deoarece reprezintă legătura directă între DN 1 (E60) și DN 75 care asigură accesul spre municipiul Cluj-Napoca și spre județul Bihor (DN 1), respectiv spre județul Alba (DN 75).”

 

În ceea ce privește reabilitarea celor cinci poduri, dintre care două poduri noi la care s-au asigurat variante ocolitoare, cel situat la poziția kilometrică 28+337, în localitatea Iara, va fi finalizat în cel mult o lună de zile. În cursul acestor zile, pe noul pod vor fi montate grinzile prefabricate de beton.

De asemenea, pe 22 de kilometri a fost deja așternut primul strat de asfalt, pe opt kilometri a fost așternut și cel de al doilea strat de asfalt, cel de uzură, iar între km 24+000 și km 42+000, acostamentele au fost finalizate.

Tot în această etapă se execută lucrări de realizare a acceselor la proprietăți și șanțurile betonate pe raza localităților Buru și Surduc.

Termenul de finalizare a lucrărilor este luna august 2023.

 

 

Biroul de presă
19 octombrie 2022

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Corijenți la legalitate! O treime din consilierii locali turdeni NU RESPECTĂ LEGEA!

Pozează în „reprezentanți” ai poporului și vin în ședințele de plen cu chipuri de lupi moraliști, însă acești...

DREPT LA REPLICĂ: E doar o glumă sau v-ați decis de 1 Aprilie să fiți susținătorul aprig al primarului Matei, domnule Ovidiu Bucur?

Stimate domnule Ovidiu Bucur, în urma articolului publicat de RefleqtMedia.ro, sub semnătura dvs, intitulat ”Cristian Matei, îi dă...

Cristian Matei, îi dă daună totală lui Adrian Nap: „Vă aflați într-o stare de asediu intelectual”

La capătul unei ședințe de consiliu local, în care Adrian Nap a fost un fel de one-man-show, contestând...

Consilierii locali ai USR Turda „NU ȘTIU NIMIC”

În ultima ședință de Consiliu Local, organizată la Turda în data de 30 martie 2023, consilierii locali ai...
%d bloggers like this: