spot_img

Se construiește la Turda un trotuar în pantă? Vezi explicațiile Primăriei

Date:

Share post:

În cursul zilei trecute, consilierul local, Adrian Nap, a realizat o filmare, pe strada I.L. Caragiale, din Turda, acuzând autoritățile locale de faptul că edifică un trotuar în pantă.

„Pe strada Ion Luca Caragiale din Turda se contruiește un trotuar în pantă.

Turdenii din cartier spun că nu se poate circula pe un trotuar în pantă.
Mateiala lovește din nou, cu stilul său de lucrări carageliești!
Bătaia de joc pe banii turdenilor continuă!”, a spus NAP.
 
Ei bine, Primăria Turda a emis, astăzi, un comunicat de presă ca replică la afirmațiile lui Adrian Nap.
 

În vederea unei corecte informări a publicului, referitor la informațiile eronate apărute în mediul online, lansate de către consilierul local Nap Adrian cu titlul: “Pe strada Ion Luca Caragiale din Turda se contruiește un trotuar în pantă.”, ținând cont de prevederile legale, Municipiul Turda transmite următorul Drept la replică:

Ca prim aspect, conform normativelor de proiectare, linia roșie proiectată la modernizarea/reabilitarea unui drum public urmărește satisfacerea, pe cât este posibil a cotelor similar existente pe o stradă la cât mai multe accese.

În cazuri izolate, se adaptează pantele/ruperile de pantă la realizarea noului acces, astfel încât, proprietarul respectiv să nu fie nevoit să execute lucrări de amploare legate de modificare cotelor porților de acces auto și pietonale.

Mai mult, în majoritatea cazurilor la realizarea porților de acces auto și pietonale proprietarii nu au solicitat/obținut în prealabil un acord scris referitor la cota la care să realizeze aceste porți. Este evident la cazul în speță faptul că proprietatea în cauză are accesul cu cel puțin 30 cm mai sus decât vecinii limitrofi.

Precizăm faptul că lucrarea este în execuție și ne exprimăm suprinderea că cetățeanul reclamă o situație înainte de a se convinge care este soluția tehnică finală de realizare a accesului.

De asemenea, pe perioada execuției lucrărilor se urmărește satisfacerea cerințelor fiecărui proprietar, bineînțeles în limita posibilităților și cu încadrarea în prevederile normativelor tehnice aplicabile. Este dificil și, uneori, imposibil să proiectezi linia roșie a unui drum carosabil astfel încât să fie adaptată pentru cotele tuturor acceselor, deoarece în multe cazuri accesele la proprietăți sunt mult mai sus și/sau mai jos decât majoritatea celorlalte accese.

În alt context, recomandăm domnului consilier local Nap Adrian ca premergător publicării în spațiul public a unor asemenea articole/filmulețe incriminatoare la adresa autorității publice locale și nefondate, să consulte compartimentele tehnice din Primăria Municipiului Turda pentru a obține informații detaliate care să conducă la lămurirea oricăror probleme ce pot apare în execuția lucrărilor.

De asemenea, am aprecia foarte mult dacă domnul consilier local Nap Adrian ar desfașura o activitate oricât de mică și s-ar implica cât de cât în obținerea de surse de finanțare pentru proiecte de investiții atât de necesare dezvoltării sustenabile a municipiului nostru. Calitatea de consilier local implică și o asemenea activitate, nu doar blamarea în spatiul public a eforturilor depuse de administrația publică.

Totodată, vă informăm că, autoritatea publică locală execută lucrările de investiții în baza proiectelor elaborate de societăți specializate în domeniu și verificate de responsabili de proiecte atestați conform prevederilor legale.

În încheiere, vă asigurăm că autoritatea publică locală este permanent implicată în dezvoltarea infrastructurii municipale și satisfacerea cerințelor esențiale de exigență și calitate în ceea ce privește lucrările de investiții din toate domeniile. ”, transmite Primăria Turda.

spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Frumusețea iernii, surprinsă de cel mai bun fotograf turdean

Sebastian Luca este, fără îndoială, cel mai bun fotograf...

Familie inzapezita la Ciurila, salvata de un politist turdean

Politistul, Vlad Paven, de la Politia Rurala Turda a...

Accident rutier la Turda

Zapada si viscolul abatut asupra zonei Turda - Campia...

Interventie a mascatilor, la Turda

Trei dube de mascati au intervenit, in aceasta seara,...
%d bloggers like this: