fbpx
spot_img

Școlile turdene sprijină știința și inovația!

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

4 școli turdene sprijină #Știința într-un mod inovator!

 

Dragostea pentru știință se poate descoperi la orice vârstă, de către oricine, fie că e vorba de un elev de clasa a 5-a, un elev de clasa a 11-a sau chiar un adult în toată firea. Școala Gimnazială Teodor Murășanu, Școala Gimnazială Horea Cloșca și Crișan, Școala Gimnazială Ioan Opriș și Școala Generală Avram Iancu sprijină #dragostea pentru știință și inovație, prin intermediul proiectului Târgul de Științe!

 

Ne transmit și directorii școlilor partenere viziunea lor despre importanța abordării științei în clase:

 

“Știința aplicată și explicată în mod corect s-a dovedit a fi o metodă pragmatică de apropiere a elevilor către învățătură. Experimentele efectuate sunt un succes, în mod special în atractivitatea față de materiile cu profil real. Pregătirea elevilor noștri la standarde înalte a fost și rămâne o prioritate pentru noi, astfel prin tot ceea ce facem dăm dovadă de excelență, calitate și implicare. Școala noastră a fost printre primii organizatori a unui Târg de Științe la nivelul școlii. Mă bucur să văd că acest demers a inspirat mediul ONG să extindă astfel de inițiative la nivelul mai multor școli turdene. Dezvoltarea pasiunii pentru știință în rândul celor mici este activitatea de bază care va forma inovatorii de mâine.”

  • Director Gianina Matei, Școala Gimnazială “Teodor Murășanu” Turda

 

“Studierea în școala noastră a disciplinelor din aria curriculară științe prezintă o importanță deosebită pentru elevi, ele vizând observarea și perceperea lumii în întregul său, cu fenomenele și caracteristicile specifice, precum și învățarea integrată prin înțelegere și aplicare. Prin realizarea experimentelor, elevii își pot însuși unele abilități practice, își pot dezvolta gândirea logică și creativitatea. Toate aceste demersuri susținute de școala noastră, considerăm vor contribui în mod semnificativ la formarea unor tineri capabili, care se vor adapta societății contemporane într-o continuă schimbare, orientându-le demersul educațional spre performanță.”

  • Director Camelia Berekmeri, Școala Gimnazială “Ioan Opriș” Turda

 

“Cu toții ne dorim o lume mai frumoasă. De aceea, este important ca elevii să acorde o atenție deosebită științei, indiferent de tipul fenomenelor descrise de aceasta. Ce poate fi mai frumos decât să încerci să descoperi tratamente noi pentru oamenii bolnavi, să utilizezi aparate care te ajute în muncă sau să descoperi tainele universului? Știința este o fereastră spre lume și elevii trebuie să deschidă această fereastră, căci ei sunt ziditorii zilei de maine.”

  • Director Monica Bia, Școala Gimnazială “Avram Iancu” Turda

 

“Știința reprezintă cercetare și experimentare repetitivă, muncă făcută în scopul dezvoltării și evoluției. Științele, predate la nivel de școală, contribuie la formarea unor tineri ancorați în realitate, competitivi, care prin cunoștințele acumulate pot aborda, in viitor, ramuri diverse de activitate.”

  • Director Daniela Bulgarov, Școala Gimnazială “Horea Cloșca și Crișan” Turda

 

Târgul de Științe reprezintă o inițiativă dedicată elevilor din ciclul gimnazial prin care aceștia vor avea șansa să realizeze propriile lor proiecte pe baza unor experimente în domeniul științei exacte (biologie, chimie, fizică) în cadrul unui concurs, astfel stimulându-le creativitatea, simțul practic, comunicarea și munca în echipă și fiind supravegheați și îndrumați de către un mentor.

 

Le mulțumim enorm de mult școlilor partenere pentru sprijin și pentru implicarea de care au dat dovadă până acum în popularizarea și încurajarea creșterii atracției față de știință în rândul elevilor de gimnaziu.

 

Având un istoric de implicare în comunitate de peste opt ani, Alianța pentru Mobilitate Socială are ca scop creșterea gradului de mobilitate socială a locuitorilor și dezvoltarea societății civile din zona Comunității Urbane Arieș. Alianța găzduiește organizații non-profit care desfășoară inițiative civice și educaționale, misiunea sa fiind de a crea contextul pentru dezvoltarea potențialului uman.

 

Pentru a rămâne la curent cu inițiativele AMoS, urmărește pagina de Facebook

AMoS: Alianța pentru Mobilitate Socială și (https://www.facebook.com/amos.faptebune),

pagina de Instagram @amos.romania (https://www.instagram.com/amos.romania/).

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Stirea cititorului: Sunam ca disperatii la Electrica

Bună ziua români,de la ora 7,30 sunăm încontinu la Electrica și la tot felul de firme și la...

Mai multe stații TUP se suspendă!

Stimați călători, În această perioadă, se suspendă următoarele stații de pe direcția Turda Nouă - Micro III:- Stația Parc...

Hărnicie și celeritate: La UN AN de la acceptarea rechizitoriului, dosarul „Fete pentru Tenerife” bate pasul pe loc

Probabil cel mai complex dosar de crimă organizată instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda în ultimii...

APIA dă drumul schemelor de ajutor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat eliberarea de adeverințe pentru solicitanții schemei de ajutor...
%d bloggers like this: